Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, în conflict cu Arafat pe UPU, face dezvăluirea momentului: România este, din 2014, într-o permanentă stare de urgență

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
rafila arafat

Alexandru Rafila, în conflict cu Arafat pe UPU, face dezvăluirea momentului: România este, din 2014, într-o permanentă stare de urgență

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, miercuri seara, la România TV, legat de scandalul cu secretarul de stat Raed Arafat privind control asupra Unităților de Primiri Urgență, că este normal ca între cele două instituții să coopereze.

"Noi am schimbat un ordin de ministru, acea comisie care stabilea legătura cu MAI, acea comisie nu mai există. Nu are bază legală. Avem o comisie de medicină de urgenșă la minister.

Nu am o problemă să cooperez cu DSU, Am discutat ministrul Predoiu și îi mulțumesc public.

Excluderea universităților de medicină și farmacie mi se pare intolerabilă. Dialogul între instituții lipsește, văd monologuri pe Facebook, domnul Arafat face monologuri pe Facebook.

DSU încă mai au controlul asupra UPU pentru că, potrivit unui act normativ din 2014, este în permanentă stare de urgență. Schimbarea acestei ordonanțe trebuie asumată de Guvern.

Estre normal ca MS să lucreze cu specialiști din domeniul medicinei de urgență.

Nu vreau ca responsabilitatea MS să nu fie respectată. Nu vreau să mergem într-o zonă în care să se spună că nu colaboreze. Nu este normal că privăm MS de responsabilitățile pe care le are în mod normal. Se sfidează MS care este finanțatorul UPU", a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Ministrul Rafila îl lasă pe Arafat fără control asupra Unităților de Primiri Urgență

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.