Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rafila îl lasă pe Arafat fără control asupra Unităților de Primiri Urgență

combo stiripesurse
arafat rafila

Ministerul Sănătății a abrogat astăzi ordinul de ministru prin care a fost înființată comisia de specialitate medicină de urgență și dezastre. Gestul este important, pentru că fără acest ordin, Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST), instrumentul prin care Raed Arafat controla de facto Unitățile de Primiri Urgențe rămâne fără obiect.

Vezi și: Rectorii Universităților de Medicină îl desființează pe Arafat: 'Perpetuează un sistem nefiresc'

Sintagma "medicină de dezastre" nu se regăsește în nici un nomenclator. Ministerul Sănătății a desființat, prin urmare, comisia de medicină de urgență și dezastre. Prin același ordin se înființează comisia de medicină de urgență.

Raed Arafat rămâne fără control asupra UPU-urilor din țară.

Anterior abrogării acestui ordin, comisia interministerială înființată la inițiativa lui Arafat, formată preponderent din membri din MAI și DSU, controla prin avize cruciale, cum ar fi cele pentru buget, întreaga structură de Unități de Urgență din țară, chiar dacă acestea funcționau și funcționează încă sub coordonarea Ministerului Sănătății. De astăzi, comisia Interministerial (CIMST) controlat de Arafat rămâne fără obiect.

Vezi și: Raed Arafat cotraatacă: Degeaba avem scandaluri, sunt lucruri deja legiferate

Nemulțumirea ministrului

Alexandru Rafila a mai arătat că este nemulțumit de faptul că CIMST subordonează practic Ministerul Sănătății cel puțin în activitatea de coordonare a Unităților de Primiri Urgențe. La începutul anului ministrul Sănătății reclama public faptul că un secretar de stat este președintele comisiei inter-ministeriale, în timp ce ministrul este doar membru. O altă nemulțumire semnalată prin adrese se referea la faptul că CIMST pur și simplu nu era convocată de mai bine de jumătate de an.

Pentru a redeveni operațională, comisia de suport tehnic ar avea nevoie tot de semnătura ministrului Rafila, pentru modificarea HG-ului care reglementează activitatea de funcționare a acesteia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.