Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila intră tare, după ce Ciolacu a cerut raderea CNAS: E un drum, nu o decizie

Ministrtul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, vineri, că reorganizarea CNAS precupune multă muncă şi multe acte normative, fiind vorba despre ”un drum, nu o decizie”  care să fi fost luată deja. Ministrul crede, însă, că un mediu concurenţial ar putea duce la îmbunătăţirea serviciilor.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, despre reorganizarea CNAS, cerută de premierul Marcel Ciolacu, şi a afirmat:

”Nu vreau să intru în detalii (...) Trebuie să discutăm despre modul de organizare şi decontare a serviciilor. Opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită (...) o situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea serviciilor”.

El a dat exemplu statului Israel, recunoscut pentru calitatea serviciilor medicale, unde există patru case de asigurări de sănătate, toate de stat.

”Discutăm despre chestiuni de principiu, nu despre amănunte”, a mai afirmat ministrul, explicând că există în lucru mai multe variante. Potrivit ministrului, toate presupun multe acte normative, multă muncă şi analizarea situaţiei. ”Este un drum, nu o decizie”, a transmis Rafila. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, joi, în debutul şedinţei de Guvern, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.