Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila lămurește conflictul cu Raed Arafat privind preluarea SMURD şi a Ambulanţei: Discuţia este clară din punctul meu de vedere

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila arafat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre conflictul cu şeful DSU, Raed Arafat, privind preluarea SMURD şi a Ambulanţei, că nu au încercat niciodată să preia acest serviciu şi că nu a discutat cu el. Discuţia este clară, din punctul meu de vedere, sistemul de medicină de urgenţă face parte in sistemul medical din România, a ţinut să precizeze ministrul, anunță News.ro.

”Nu am discutat cu dânsul, m-am întâlnit în nişte situaţii oficiale, (..) este un bun profesionst, organizator, discuţia este clară, din punctul meu de vedere, sistemul de medicină de urgenţă face parte in sistemul medical din România, oricine mi-ar spune că sistemu lde medicină de urgenţă face parte din altceva nu reuşeşte să mă convingă” a spus ministru.

Întrebat dacă a făcut vreun pas pentru preluarea Ambulanţei şi a SMURD-ului, ministrul a explicat că ”niciodată nu au vrut să preia SMURD”.

”Sunt structuri de pompieri, antrenaşi într-un anumit mod, în descarcerare şi transport. Este vorba despre instituţiile pe care noi le finanţăm integral, ele nu sunt finanţate de la bugetul de stat ci prin instituţii. (..) Noi finanţăm activităţi pe care nu le coordonăm, una e să lucrăm împreună şi alta e să le coordoneze altcineva, eu sunt pentru lucrul împreună, lucrăm pentru dezvoltarea sistemului de medicină de urgenţă”, a spus Rafila, precizând că avem o comisie interministerială mixtă, unde se iau deciziile tehnice.

Ministrul a mai precizat că de când a decis să facă parte şi el din această comisie coordonată de Raed Arafat, comisia nu s-a mai reunit în şedinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.