Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila: Marcel Ciolacu mi-a spus că nu are nevoie de persoane care să urmeze orbește o linie politică

Alexandru Rafila, cooptat recent în PSD, spune că unul din primele lucruri pe care i le-a spus lui Marcel Ciolacu a fost că este un om independent și loial, dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii.

Întrebat la Digi24 dacă acum ar mai ieși în stradă împotriva unui guvern PSD, în condițiile în care fusese la protestele din Piața Universității față de guvernul PSD care dăduse ordonanța 13, Rafila a răspuns: „Absolut. Până la urmă cred că noi trebuie să funcționăm după un mecanism democratic de respectare a legii. Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional și dacă ar trebui să îmi încalc moralitatea cu siguranță nu aș face acest lucru și aș renunța la calitatea de membru al PSD”.

Întrebat dacă a vorbit despre aceste condiții când a fost cooptat de PSD, Rafila a declarat că au fost „chiar primele condiții”.

„Le-am explicat că sunt un om independent în gândire, în atitudine. Sunt un om loial, dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii și lucrul ăsta probabil că a fost unul din primele lucruri pe care le am spus domnului Ciolacu. Dânsul mi-a spus că se bucură că este așa pentru că nu are nevoie de persoane care să urmeze orbește o linie politică și să nu aibă măcar liberul arbitru și decența de a spune lucrurilor pe nume”, a adăugat Alexandru Rafila.

În continuare, Rafila a fost întrebat ce le transmite celor care spun despre PSD că încearcă să își schimbe părul odată cu invitarea sa să candideze, dar năravul ba. Acesta a răspuns că ar trebui să existe o discuție deschisă în partid referitoare la acest subiect, care să explice de ce noul PSD are o abordare care vrea să șteargă răni sau pete ale trecutului.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi primul și ultimul tehnocrat din afara partidului care va candida pe listele PSD, Rafila a răspuns „în urma discuțiilor pe care le-am avut, eu am înțeles că nu. Ar fi ciudat să fiu eu singurul om din zona tehnică, pentru că domeniile economice și sociale sunt multe și cu siguranță există mulți intelectuali, oameni cu practică, prestigiu și experiență care împărtășesc valori de stânga. Sper să nu fiu eu singurul în această situație pentru că pe mine mă interesează o rețea de oameni specializați în Parlament, dincolo de PSD”.

(sursa: Mediafax)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.