Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila pune degetul 'pe rană': Nu e posibil creșterea procentului din PIB pentru sănătate dacă avem multe categorii scutite de la plata taxelor

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila pune degetul 'pe rană': Nu e posibil creșterea procentului din PIB pentru sănătate dacă avem multe categorii scutite de la plata taxelor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că noile măsuri fiscale care includ toate categoriile de persoane care obţin venituri în categoria plătitorilor de asigurări de sănătate sunt unele corecte, el spunând că nu este „nici moral, nici etic, nici nimic” ca oameni care au venituri consistente să nu contribuie la fondul de asigurări de sănătate.

”Noi tot clamăm să creştem procentul din PIB în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, or lucrul ăsta nu este posibil dacă avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe” susţine Rafila.

”În România, din cele 19 milioane de persoane care există în ţara noastră, doar cinci milioane plătesc asigurări de sănătate. Este o realitate. Faptul că, în momentul de faţă, există nişte măsuri de fiscalitate care din punctul meu de vedere sunt corecte, care includ toate categoriile de persoane care obţin venituri în categoria celor care plătesc asigurări de sănătate mi se pare un lucru corect, echitabil. Chiar dacă poate nu o să se rezolve toate problemele din sistem, totuşi o finanţare mai bună este necesară. Noi tot clamăm să creştem procentul din PIB în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, or lucrul ăsta nu este posibil dacă avem foarte multe categorii scutite de la plata acestor taxe. Nu e nici moral, nici etic, nici nimic. Să bage mâna în buzunar cei care nu au plătit deloc, sunt persoane care obţin venituri, şi venituri consistente”, a afirmat ministrul Sănătăţii la B1 Tv, duminică seară, potrivit news.ro.

Acesta mai susţine că, în caz contrar, „ne învârtim într-un cerc din care nu avem cum să ieşim”.

Ministrul a precizat că România asigură „un pachet fundamental” de servicii de sănătate inclusiv persoanelor neasigurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.