Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila remarcă o mare ciudățenie: numărul mic de cazuri nu se corelează cu numărul de bolnavi din ATI

Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, arată faptul că avem raportate tot mai puține cazuri noi, dar numărul celor care sunt internați la ATI nu este în scădere, ceea ce este o ciudățenie foarte mare.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

"În România lumea are foarte multe opinii, foarte multe păreri, dar ele trebuie bazate pe dovezi. Or, în cazul nostru dovezile sunt reprezentate de numărul de cazuri noi, de răspândirea lor şi de evoluţii previzibile. Or, eu am văzut că în ultimele două zile am avut 1.500 de cazuri, 1.800 de cazuri, deci numere extrem de mici care pe mine m-au pus pe gânduri, mai ales că aceste cifre, acest număr de cazuri, nu se corelează cu o scădere semnificativă a cazurilor de la terapie intensivă. Adică noi am avut în jur de 1.100-1.200 de cazuri la terapie intensivă când aveam 10.000 de cazuri pe zi, acum avem o medie de două mii şi ceva - trei mii de cazuri pe zi cel mult, deci de trei-patru ori mai puţin, şi avem o mie - o mie o sută de cazuri la terapie intensivă. E ceva care nu se leagă şi ceea ce nu se leagă în mod evident este incapacitatea de a testa sau de a stabili o strategie de testare care să ne dea o imagine apropiată de realitate”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Medicul a precizat că "există şi teste de proastă calitate care nu trebuie să existe pe piaţă”, iar autorităţile ar trebui să testeze mai mult, nu să invoce testele pe care le fac oameni acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.