Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rogobete: avem deja 360 de cereri de finanțare pentru digitalizarea spitalelor, bugetul este de 100 de milioane de euro

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rogobete

Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, anunță în cadrul unei întâlniri cu DG Reform și Organizația Mondială a Sănătății că bugetul din PNRR direcționat exclusiv activităților de digitalizare a sănătății este de 400 de milioane de euro.

”Resurse financiare pentru digitalizare există. 400 de milioane de euro trebuie să fie absorbite numai în acest sector, dar în paralel trebuie să lucrăm foarte atent la activitățile de training pentru întreg personalul medical, la toate nivelurile. Dezvoltăm un program național în acest sens”, a spus secretarul de stat, Alexandru Rogobete.

Printre subiectele abordate de reprezentanții Ministerului Sănătății și ai OMS, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Comisiei Europene, mai specific cei ai Directoratului General pentru reformă se numără și adaptarea strategiei naționale de digitalizare în sănătate, alături de identificarea nevoilor pentru realizarea securității informatice și protecția datelor personale.

”Avem deja 360 de cereri de finanțare depuse pentru digitalizarea spitalelor. Identificăm un interes major din partea spitalelor pentru a-și eficientiza munca și interacțiunea cu pacienții. Direcționăm 100 de milioane de euro pentru acest obiectiv”, a mai spus Alexandru Rogobete.

Programul de digitalizare presupune inclusiv realizarea de registre naționale de boală sau pentru profesioniștii în sănătate.

Lista investițiilor în digitalizarea sistemului de sănătate, din PNRR: cinici puncte în valoare totală de 400 de milioane de euro.

  1. Digitalizarea CNAS
  2. Digitalizarea spitalelor
  3. Digitalizarea Ministerului Sănătății, a tututror DSP-urilor și a SAJ-urilor
  4. Realizarea de registre nationale de boală – cancer, diabet, arși gravi, traumă, boli rare etc
  5. Realizarea registrului național pentru profesioniștii în sănătate

Reprezentanții Ministerului Sănătății au prezentat inclusiv programul în dezvoltare, pentru dezvoltarea sistemului de telemedicină în parteneriat cu Banca Mondială, care va fi aplicat în 119 Unități de Primiri Urgențe. ntare)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.