Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Slusari, săgeți către Wizz Air: Aceste acțiuni fac parte din războiul hibrid al Rusiei împotriva Republicii Moldova

alegeri.md
alexandru slusari

Plecarea Wizz Air din Republica Moldova, dar și anularea unor zboruri operate de Air Moldova, reprezintă acțiuni concentrate ce ar face parte din războiul hibrid dus de Moscova împotriva Chișinăului. De această părere este fostul deputat al Platformei DA Alexandru Slusari.

”Compania cu sediul în Ungaria Wizz Air subit anunță despre suspendarea zborurilor în Moldova. La căteva zile distanță Air Moldova informează despre defecțiuni tehnice și anularea mai multor curse. Vă amintesc că aceasta companie a fost „privatizată” în 2018 de gruparea Șor cu coordonare strânsă cu Plahotniuc, la preț mizer și printr-o schema obscură cu bani în geantă, sustrași de la două companii de asigurări, purtați pe la căteva offshoruri și aduși în numerar în ultima oră a termenului de privatizare” a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Comisia parlamentară de anchetă în 2019 a probat acest lucru cu lux de amănunte, însă după asta nu au urmat măsuri din partea autorităților abilitate privind anularea privatizării și tragerii la răspundere penală celor implicați.

”Spuneți ce vreți, dar eu nu cred în asemenea coincidență. Sunt de părere că aceste acțiuni au fost concertate și fac parte din războiul informațional și economic al Federației Ruse impotriva Republicii Moldova. Sper foarte mult că serviciile speciale se ocupă cu aceste anunțuri sincronizate. Probabil se impune decizia CSE privind substituirea administratorului Air Moldova pentru perioada stării de urgență” a scris Slusari pe Facebook.

Ieri, compania Air Moldova a anunțat despre anularea mai multor zboruri în zilele de 4, 5, 6 martie, explicându-și decizia prin deficiență de flotă, două dintre aeronave fiind indisponibile, a treia fiind la deservire tehnică planificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.