Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexis Tsipras, declarații BOMBĂ despre UE

tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană a făcut propuneri în stil șantajist și a acordat un ultimatum inacceptabil pentru Guvernul elen.

Vezi si: Asigurările lui Isărescu despre cum ne poate afecta criza din Grecia

” UE a făcut propuneri în stil șantajist și ne-a fost dat un ultimatum. Acest ultimatum a fost inaccceptabil, de aceea am decis săp cerem decizia oamenilor. Le cerem să voteze să spună da sau nu. Intenționăm să semnăm un acord mai bun după referendum. Vrem să găsim o soluție la criza datoriilor, încercăm să aducem o creștere în economia Greciei și în societate. Vrem un acord care să impună măsuri care să funcționeze pentru toată lumea”, a precizat Tsipras.

"Un vot negativ la referendum NU va fi un vot pentru părăsirea Europei, ci pentru o revenire la valorile europene", a declarat Tsipras.

Vezi si: Falimentarea Greciei, cea mai responsabilă decizie politică

"Un vot negativ nu va însemna o rupere de Europa, ci ar exercita presiuni mai puternice pentru un acord viabil din punct de vedere economic", a subliniat Tsipras, avertizând însă că o ieşire a Greciei din zona euro ar avea "consecinţe dezastruoase".

Grecii sunt chemaţi duminică să răspundă întrebării "Ar trebui să fie acceptată propunerea avansată de către Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional la şedinţa Eurogrupului din 25 iunie 2015, alcătuită din două părţi care formează propunerea lor per ansamblu?".

Astfel, Alexis Tsipras, premierul de extremă-stânga al Greciei, menţine referendumul programat duminică, îndemnând cetăţenii să voteze în favoarea măsurilor propuse de creditorii internaţionali.

Mai mult, premierul elen a precizat că Guvernul pe care îl conduce va face tot ce poate pentru a menține țara în zona euro. El a ținut să sublinieze că își dorește un acord convenabil pentru ambele părți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.