Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu Mihai: Cifrele vorbesc. PSD continuă să se implice pentru îmbunătățirea nivelului de trai. Pensiile și salariile au înregistrat creșteri

facebook/ Alfred Laurențiu Mihai
Alfred Laurențiu

Alfred Laurențiu Mihai: Cifrele vorbesc. PSD continuă să se implice pentru îmbunătățirea nivelului de trai. Pensiile și salariile au înregistrat creșteri

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune, într-o postare pe facebook, că "cifrele vorbesc, iar PSD continuă să se implice activ pentru îmbunătățirea nivelului de trai din România: pensiile și salariile au înregistrat creșteri peste rata inflației".

"Țin să informez că este vorba despre datele oficiale furnizate de INS care confirmă această tendință, subliniind o îmbunătățire a nivelului de trai în România, în ciuda inflației din anul precedent.

Salariul mediu a crescut cu peste 14% în ianuarie, iar pensia medie din trimestrul IV din 2023 a fost cu 13,9% mai mare comparativ cu anul anterior.

Datele INS indică că salariul mediu net nominal a crescut cu 14,2% în ianuarie 2024 față de aceeași perioadă din 2022, iar indicele câștigului salarial real a fost cu 6,3% mai mare în ianuarie 2024 față de ianuarie 2023.

Deși există o ușoară scădere față de luna decembrie 2023, aceasta este atribuită veniturilor suplimentare primite de salariați în perioada sărbătorilor de final de an.

Pensia medie lunară din trimestrul IV din 2023 a atins 2.125 de lei, înregistrând o creștere de 13,9% față de aceeași perioadă din 2022.

Sunt date care evidențiază angajamentul guvernului Ciolacu pentru îmbunătățirea condițiilor financiare ale populației, cu accent pe creșterea salariilor și a pensiilor", a spus senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.