Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu Mihai denunță un fake news referitor la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern

facebook.com
Alfred Laurențiu

Alfred Laurențiu Mihai denunță un fake news referitor la acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune că acuzația conform căreia Comisia Europeană ar fi criticat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern și amendamentele depuse în Parlament este complet falsă.

"În realitate, experții Comisiei Europene au apreciat reforma pensiilor speciale propusă de Guvern, sub forma amendamentelor depuse în Parlament. Există câteva detalii tehnice care urmează să fie clarificate în curând, după care Comisia va considera că obiectivul reformei din PNRR este îndeplinit.

Măsurile solicitate de Comisie sunt:

1. Trecerea treptată la calculul pensiilor pe baza ultimilor 25 de ani de activitate, în loc de ultimele 12 luni, în primii cinci ani de la adoptarea legii.

2. Impozitarea se aplică celor cu pensii mai mari decât venitul mediu NET, cu o cotă de 15% pentru partea necontributivă.

3. Eliminarea bonificației de 7 salarii brute acordate funcționarilor parlamentari la momentul pensionării.

Celelalte propuneri ale Guvernului au fost acceptate de Comisia Europeană, respectând astfel angajamentul României din PNRR.

Astfel, reforma pensiilor speciale avansează în direcția dorită, asigurând mai multă echitate și sustenabilitate în sistemul de pensii.

Reamintesc faptul că dezinformarea și știrile false răspândite în mod intenționat sunt și rămân acțiuni inacceptabile, practici care dăunează grav înțelegerii corecte a informațiilor și pot crea confuzie în societate", a spus senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.