Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: În negocierile avute cu PNL, PSD susține ferm necesitatea creșterii veniturilor

ziare.com
Alfred Laurentiu Mihai

Alocațiile, pensiile și salariul minim TREBUIE majorate în procentele anunțate de PSD. Familiile cu mulți copii, angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată) și pensionarii trebuie sprijiniți să facă față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu într-o postare pe pagina personală de facebook.

”Creșterea accelerată a inflației impune măsuri de menținere a puterii de cumpărare care asigură, implicit, și funcționarea economiei.

BNR a reevaluat puternic în creștere rata inflației, 7,5% pentru finalul acestui an, 8,6% în prima parte a anului viitor.

În negocierile cu PNL, PSD susține și aplicarea unor măsuri care încă din prima lună de guvernare să determine:

➢ Creșterea alocațiilor pentru copii: de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități.

➢ Creșterea pensiilor: majorarea punctului de pensie cu 11%.

➢ Creșterea salariului minim:de la 2.300 la 2.550 de lei.

În România, cheltuielile bugetare cu alocațiile pentru copii reprezintă doar 0,6% din PIB; media europeană este de 1,1% din PIB, (exemplu - Austria, Germania, Marea Britanie si Luxemburg (1,6% din PIB), Polonia și Belgia (1,4% din PIB), Franta (1% din PIB).

Creșterea alocațiilor copiilor face parte din Pachetul PSD, de măsuri pentru creșterea natalității, in contextul în care Romania se afla în plin proces de îmbătrânire demografică.

Cresterea pensiilor cu 11% nu acoperă decat partial scumpirile din ultimul an.

Explozia preturilor la energie si gaze, practic dublarea facturilor, scumpiri in lant la alimente, la combustibil. Puterea de cumparare a pensionarilor a scazut cu 15-20% in ultimul an.

In octombrie 2021, 1,6 milioane de seniori (33%) aveau pensie de pana la 1000 lei / luna, 2,7 milioane seniori (55%) aveau pensie de pana la 1500 lei/luna, 3,7 milioane seniori (76%, trei sferturi) aveau pensii de pana la 2000 lei/luna, 4,2 milioane seniori (86%) aveau pensie de pana la 2500 lei/lună. Total seniori pensionari = 4.9 milioane.”, susține el în comentariul postat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.