Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: Susțin acțiune inspectorilor ANAF și ANPC de pe piața carburanților

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu susține că acțiune ANAF și ANPC prin benzinării este binevenită pentru că trebuie reacționat rapid la scumpirea nejustificată a carburanților care a creat isterie în toată țara:

”Susțin cu tărie acțiunea echipelor de inspectori ANAF și ANPC care au început de azi să verifice situația comercianților de pe piata carburanților, atât situația de la stațiile de vânzare a carburanților, cât și la distribuitorii en-gros și la toate companiile implicate.

Miniștrii PSD au acționat rapid pentru a sancționa, dar și pentru a preveni speculațiile din piața de combustibili, cum au fost cele din seara trecută.

În cadrul competențelor lor, miniștrii PSD au declanșat investigarea celor care au scumpit carburanții, fără niciun temei economic.

Ministrul Economiei Florin Spătaru a dispus inspectorilor Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor să verifice  în ce măsură au fost respectate sau încălcate prevederile legale privind practica comercială  incorectă.

Vinovații riscă inclusiv să rămână fără autorizația de funcționare și în acest fel se descurajează speculațiile de preț și profiturile speculative uriașe pe seama cetățenilor și e economiei.

Pe termen mediu și lung Ministerul Economiei analizează posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România, în corelație cu legislația europeană în materie.

Scopul vizat este introducerea, în cadrul acestor licențe, a unor reguli mult mai stricte privind comercializarea carburanților. Sancțiunile vor fi aspre, până la suspendarea sau anularea  licenției.

Operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare. Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.