Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Algeria - Alegerile prezidențiale ar putea fi amânate

www.operationworld.org
algeria

Alegerile prezidențiale din Algeria, programate pentru 4 iulie, ar putea fi amânate din cauza unor dificultăți de ordin logistic, a declarat pentru Reuters o persoană implicată în organizarea scrutinului potrivit mediafax.

Potrivit sursei citate, care a dorit să își păstreze anonimatul, alegerile ar urma să fie amânate din cauza unor probleme organizatorice, dar și ca urmare a protestelor la nivel național, în cadrul cărora manifestanții cer demisia președintelui interimar, Abdelkader Bensalah, dar și a premierului Noureddine Bedoui.

Între timp, sute de persoane au protestat vineri în capitala Alger, solicitând înlăturarea actualei clase politice. După două decenii în fruntea țării, fostul președinte Abdelaziz Bouteflika a demisionat ca urmare a unor proteste de amploare, dar și ca urmare a presiunilor exercitate de Armată, însă manifestațiile au continuat până în prezent, iar protestatarii solicită reforme politice majore și înlăturarea de la putere a tuturor celor care au făcut parte din vechiul aparat administrativ, printre care și președintele interimar și premierul.

Consiliul Constituțional, care supraveghează tranziția de la regimul Bouteflika, urmează să publice un comunicat în legătură cu organizarea alegerilor. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 25 mai. Potrivit aceleiași surse citate de Reuters, scrutinul ar putea fi amânat până la sfârșitul acestui an, iar printre potențialii candidați la prezidențiale s-ar putea număra fostul ministru conservator Ahmed Taleb Ibrahimi și fostul premier tehnocrat Ahmed Benbitour

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.