Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianță peste Ocean: Nigel Farage, la un miting al lui Donald Trump în SUA/ VIDEO

trump farage

Fostul lider al partidului britanic eurosceptic Ukip, Nigel Farage, care a făcut campanie pentru Brexit, şi-a exprimat miercuri susţinerea fermă pentru candidatul republican în cursa pentru preşedinţia SUA, Donald Trump, în timpul unui miting în Mississippi, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

Farage a comparat campania miliardarului cu cea pe care el a desfăşurat-o în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, campanie pe care în final a câştigat-o în timpul referendumului din 23 iunie, vot pe care fostul lider Ukip l-a prezentat ca pe o modalitate pentru britanici de a relua controlul asupra ţării lor. 

'Paralelele sunt vizibile', a dat asigurări Nigel Farage la Jackson, în Mississippi (sud). 'Toată lumea ne dădea perdanţi, însă noi am reuşit. Am făcut din 23 iunie ziua noastră a Independenţei, când am zdrobit elitele de la putere', a continuat el.

Vezi și: România se orientează către China, în ciuda opoziției SUA

Donald Trump este în prezent devansat de rivala sa democrată Hillary Clinton, cu 41,5% contra 47%, potrivit mediei ultimelor sondaje realizate de institutul Real clear politics. Cu toate acestea, ultimele dezvăluiri cu privire la Fondation Clinton, asaltat de critici din partea republicanilor care îl acuză că este un vehicul de trafic de influenţă al cuplului Clinton, ar putea slăbi poziţiile fostului secretar de stat în timpul alegerilor din noiembrie. 

'Sunt milioane de americani obişnuiţi care s-au simţit abandonaţi, care au trecut prin încercări grele. Care au impresia că actuala clasă politică de la Washington este deconectată', a afirmat Farage în faţa a circa 100.000 de persoane reunite. 

'Prin urmare, aveţi o formidabilă ocazie cu această campanie. Puteţi să mergeţi în aceste alegeri şi să-i învingeţi pe făcătorii de sondaje, puteţi să-i învingeţi pe comentatori şi puteţi să învingeţi Washingtonul', a adăugat el. 

De asemenea, Farage, 52 de ani, care a fost prezent şi la convenţia republicană pentru învestirea oficială a lui Trump, în iulie, a ironizat-o pe Hillary Clinton. 'Dacă aş fi cetăţean american, nu aş vota pentru Hillary Clinton nici dacă m-aţi plăti. De fapt, nu aş vota pentru Hillary Clinton nici dacă ea m-ar plăti', a spus el în aplauzele celor prezenţi. 

La încheierea discursului lui Farage, Donald Trump, care a susţinut deschis Brexitul, a urcat pe scenă pentru a-şi felicita invitatul. 'Mulţumesc, Nigel. El a făcut o treabă foarte bună', a declarat Trump, adresându-se mulţimii.

Vezi și: Finul lui Victor Ponta a DEMISIONAT din PSD: la ce partid a trecut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.