Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţă a partidelor mici de stânga în încercarea de a-l contracara pe Benjamin Netanyahu la alegerile legislative din septembrie

Benjamin Netanyahu

Partidul de stânga Meretz şi noul partid al fostului premier israelian Ehud Barak au anunţat joi formarea unei alianţe în vederea alegerilor legislative de la 17 septembrie, informează AGERPRES.

Scena politică israeliană este în plină fierbere, înaintea noilor alegeri, convocate după eşecul premierului Benjamin Netanyahu de a forma o coaliţie de guvernare după alegerile din aprilie.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Opoziţia de stânga încearcă să se unească pentru a împiedica Likud, partidul lui Benjamin Netanyahu, la putere din 2009 şi bine plasat în sondaje, să câştige încă o dată.

Micile partide de stânga, cum este partidul lui Ehud Barak, 'Israelul Democratic', încearcă de asemenea să se unească în liste comune pentru a evita pierderea de voturi în cazul în care nu vor atinge pragul de eligibilitate, fixat la 3,25% din totalul voturilor, în sistemul proporţional israelian.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Într-un comunicat comun, şeful Meretz, Nitzan Horowitz, şi Ehud Barak şi-au anunţat joi decizia de a-şi uni partidele într-o listă comună numită 'Tabăra democratică'.

Stav Shaffir, o deputată a partidului laburist, în vârstă de 34 de ani şi extrem de angajată în lupta împotriva inegalităţilor sociale în Israel, se va alătura de asemenea listei, unde va ocupa a doua poziţie, pe primul loc fiind Nitzan Horowitz.

"Iniţiatorii acestei uniuni spun că stabilirea 'Taberei democratice' este o etapă iniţială şi crucială pentru a repune statul Israel pe drumul corect", conform comunicatului.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Benjamin Netanyahu a depăşit sâmbătă recordul de longevitate la conducerea Israelului, deţinut de părintele fondator al ţării, David Ben Gurion.

Premier între 1996 şi 1999, apoi din nou începând din 2009, el a câştigat alegerile legislative din aprilie, însă, neputând să formeze o coaliţie, a ales să convoace noi alegeri, care vor avea loc cu puţin timp înaintea unei audieri prevăzute în octombrie în cursul căreia el riscă să fie inculpat pentru corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.