Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianta AUR se destramă! După partidul lui Ilan Laufer și Alianța Național Țărănistă pleacă de lângă George Simion

Alianta National Taranista
Alianta National Taranista

Alianta AUR se destrama! Dupa partidul lui Ilan Laufer și Alianța Național Țărănistă pleacă de lângă George Simion

AUR pare să piardă tot mai mult putere. După ce liderul Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, a anunțat zilele trecute ruperea de George Simion și Alianța AUR, și Alianța național Țărănistă a venit cu un comunicat în care spune că pleacă din alianța pe care o avea cu AUR.

"Alianța Național Țărănistă anunță oficial ruperea protocolului de colaborare cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), decisă în unanimitate, în cadrul forurilor de conducere ale partidului.

Decizia de a pune punct colaborării cu AUR, a fost luată în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR. Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică.

Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere.

De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei.

Alianța Național Țărănistă este un partid dedicat promovării democrației autentice, a dialogului deschis și a unei guvernări responsabile. Ne luăm angajamentul față de cetățeni să acționăm în interesul comun și să ne opunem oricărei forme de abuz sau de monopolizare a puterii politice.

Încheiem această colaborare încrezători că decizia noastră este în conformitate cu valorile și principiile pe care le reprezentăm și că vom continua să ne angajăm pentru binele românilor și pentru progresul societății noastre", spune Radu Ghidău, președintele Alianței Național Țărănistă - Țărăniștii.

Ilan Laufer a anunțat ruperea de AUR

Zilele trecute, liderul Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, anunța ruperea de George Simion și Alianța AUR. Laufer îl acuză pe George Simion că își tratează cu dispreț toți partenerii și face mișcări care în cele din urmă vor distruge mișcarea suveranistă.

”Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR.

De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic.

Laufer: George Simion distruge mișcarea suveranistă

Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă. Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR.

Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe "Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR", acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta:

- Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

- Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;

- Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual.

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR."

Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO.”, arată Ilan Laufer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.