Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța Dreapta Unită din România (USR, PMP și FD) s-a lansat astăzi la Chișinău, cu sloganul `Viitorul Moldovei în UE`

Facebook// Eugen Tomac
Eugen Tomac

În cadrul evenimentului desfășurat pe 24 martie, deputatul PAS Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, a subliniat că investițiile romanești au ajutat R. Moldova să depășească vremurile grele, amintind că dacă în timpul crizei energetice dacă nu ar fi fost ajutorul României, R. Moldova ar fi stat prin întuneric. Europa înseamnă pace, iar R. Moldova trebuie să fie acolo un este acolo unde este pace și să fie lăsată în pace, a declarat Lilian Carp. El a îndemnat cetățenii să iasă la vot la alegerile parlamentare europene, pe 9 iunie, pentru că R. Moldova are nevoie de aliați în Parlamentul European, transmite Radio Chișinău preluat de stiripesurse.md

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat că dorința de unitate există, iar răspunsul se numește Europa și direcția europeană a R. Moldova. În contextul alegerilor și a referendumul proeuropean care urmează să aibă loc în R. Moldova, el a subliniat că aceste scrutine trebuie să ducă mai departe R. Moldova, iar ușile UE  s-au deschis mai larg pe fundalul agresiunii ruse în Ucraina. Moldova are o oportunitate cum n-a avut-o din anii 1990. Acum oportunitatea unirii sub umbrela europeană e foarte reală, iar lunile și anii viitori vor fi fundamentali și e foarte important ca R. Moldova să aibă mai mulți prieteni în Parlamentul European. Europarlamentarii din Alianța Dreapta Unită vor fi cei mai puternici avocați pentru R. Moldova, a  spus Dan Barna. Împreună pe calea europeană, unitatea pe care o dorim de generații se poate întâmpla, a conchis politicianul.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a atenționat că „rușii nu se vor opri niciodată dacă nu vom fi hotărâți să opunem rezistență democratică și de caracter, ca să nu râvnească la pământuri ce nu le aparțin. Trebuie să le spunem acest lucru fiecărui oficial european, pentru că până acum s-a jucat un joc greșit, prin care a fost încurajat expansionismul rusesc care amenință întreagă Europă. Rușii nu se vor opri în Ucraina, nu se vor opri în Basarabia, nu se vor opri în Țările Baltice, rușii  vor dori să ajungă până la Bruxelles, dacă nu se trezește Europa și dacă națiunile europene nu înțeleg că trebuie să fie alături de românii din Basarabia, trebuie să fie alături de Ucraina care luptă cu un eroism și o determinare cu care a uimit lumea”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a spus că a venit la Chișinău pentru a reîntări angajamentul pentru viitorul comun al României cu R. Moldova în Uniunea Europeană. Limba română în sfârșit este la ea acasă, dar poporul român își va recăpăta demnitatea în interiorul UE atunci când vor fi eliminate prin decizii politice curajoase bariera instalată de Hitler și Stalin, a declarat Eugen Tomac. El a spus că următorul obiectiv este unirea sub steagul UE. „În momentul de față trebuie să privim lucrurile cât se poate de concret, amenințările din partea Kremlinului sunt reale, când vezi acest război absurd nu putem juca cu unități de măsură. Lucrurile au intrat pe un traseu fără cale de întoarcere și avem obligația să fim determinați și să nu mai ratăm oportunități. Aveți nevoie de politicieni care să vă reprezinte atât la București, cât și la Bruxelles”. Eugen Tomac subliniat că R. Moldova este susținută într-un mod fără precedent. Agresiunea rusă în Ucraina a obligat UE să vină cu un răspuns pe măsură - să invite R. Moldova în UE. Deciziile politice au fost luate, negocierile vor începe, iar R. Moldova are nevoie de politicieni credibili să o susțină în fiecare zi. Intrarea R. Moldova în UE este primul pas pentru reîntregirea națiunii române, a spus politicianul iar acest lucru trebuie să se facă cât mai repede, pentru că Rusia rămâne cea mai mare amenințare.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat în mesajul său că de viitorul mai bun al României depinde și viitorul mai bun al R. Moldova. Totodată el a atenționat că războiul cumplit asupra Ucrainei amenință lumea liberă. „Aveți un referendum extrem de important, mergeți și votați pentru Europa. Ne vom uni în Uniunea Europeană”, a declarat Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.