Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța Ford-Volkswagen plănuiește să construiască 8 milioane de furgonete

pieseauto.ro
sigla Ford

Volkswagen şi Ford au anunţat miercuri că vor produce până la opt milioane de furgonete şi camionete, pe parcursul ciclului de viaţă al vehiculelor, ca parte a alianţei celor doi producători auto anunţată anul trecut, transmit Reuters şi Xinhua potrivit Agerpres.

Volkswagen şi Ford îşi vor uni forţele pentru a investi în dezvoltarea vehiculelor electrice, în servicii de mobilitate şi conducere autonomă, într-o încercare de a economisi miliarde de dolari.

Producătorii vor colabora la o maşină pentru livrări în oraş produsă de VW, o camionetă cu capacitatea de o tonă dezvoltată de Ford, o camionetă Volkswagen de mărime medie ce va fi produsă pe platforma Ford Ranger, începând din 2022.

De asemenea, până în 2023 compania americană va dezvolta un nou model electric pentru piaţa din Europa, care va fi construit folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a celor de la VW, şi va livra pete 600.000 de unităţi în următorii ani.

"Această colaborare ne va ajuta să reducem eficient costurile, să extindem distribuţia vehiculelor comerciale şi electrice pe plan global şi să întărim poziţiile ambelor companii", a afirmat directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Săptămâna trecută, Volkswagen a finalizat investiţia de 2,6 miliarde de dolari în Argo, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, care este acum controlată în comun de alianţa celor doi producători auto.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Companiile Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.