Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianță împotriva Moscovei și Beijingului: Propunerea făcută de canadieni

relocatemagazine.com
Pacific

Ottawa a propus autorităților de la Tokyo să formeze un parteneriat cvadrilateral cu Washingtonul și Seulul pentru a contracara Beijingul și Moscova - a informat astăzi Agenția de presă Kyodo, citând surse diplomatice.

Potrivit acestora, Canada a făcut propunerea în timpul vizitei făcute în ianuarie la Ottawa de primul ministru al Japoniei, Fumio Kishida. După cum scrie Kyodo, diplomații americani susțin planul autorităților de la Ottawa de aprofundare a colaborării cu Seulul și Tokyo. Propunerea Canadei amintește de dialogul cvadrilateral de securitate din regiunea Indo-Pacific (QUAD) dintre Australia, India, Japonia și SUA, care este văzut ca o contrapondere la influența tot mai mare a Chinei în regiune - notează agenția.

Kyodo amintește că Japonia, Canada și SUA sunt membre ale G7, iar summitul G7 va avea loc anul acesta în luna mai, la Hiroshima. Autoritățile nipone l-au invitat pe președintele sud-coreean să ia parte în calitate de oaspete. Dacă acesta va sosi la Hiroshima, propunerea Canadei poate fi pusă în discuție la întâlnirile bilaterale pe culoarele summmitului. Potrivit surselor Kyodo, Japonia le-a comunicat autorităților canadinene că pentru realizarea conceptului este nevoie de timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.