Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak

militari armata nato

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite, afirmă oficiali citaţi de agenţia de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad.

În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Miniştrii Apărării ai ţărilor din cadrul NATO, inclusiv şeful Pentagonului, Mark Esper, vor discuta opţiunile pentru activităţile în Orientul Mijlociu în cadrul unei reuniuni care va începe miercuri la Bruxelles, a declarat secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

"Discutăm despre ce poate face NATO în plus", a afirmat Jens Stoltenberg, precizând că în primul rând va fi vorba de reluarea misiunii de antrenament.

Ambasadorul american la NATO, Kay Bailey Hutchison, a declarat că Alianţa aşteaptă recomandări, inclusiv din partea Irakului, pentru intensificarea misiunii. "Cred că, în mod clar, vom avea răspunsul la ceea ce a solicitat preşedintele Trump", a precizat Hutchison.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.