Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța PNL-PSD. Visul unei nopți de vară pentru unii social-democrați și o aripă liberală

psd pnl

S-a vorbit intens în ultimele zile de o posibilă alianță PNL – PSD. Ar fi desigur o mutare care ar aduce o quasi majoritate parlamentară și multe alte avantaje, dar și o grămadă de probleme pentru ambele partide în perspectiv anului electoral 2024.

Dacă până dăunăzi ideea era vehiculată de unul sau altul dintre liberali și psd-ști pe holuri la o țigară sau la vreo cârciumă cu prezență transpartinică, ea a devenit comentată public o dată cu declarația lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal", a spus Vasile Dîncu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Imediat au venit replici de negare din partea PNL, unele mai covingătoare, altele nu, dar ideea fusese deja aruncată în spațiul public în mod asumat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a exclus imediat posibilitatea într-o intervenție televizată spunând că PSD va intra la guvernare doar după alegeri și pe ușa din față și ca principal partid al guvernării dacă nu va obține singur scorul necesar pentru o guvernare PSD sută la sută.

Ce se observă imediat? Că o parte din PSD tânjește mult după ”bucuriile guvernării” și că sunt destui liberali care văd în PSD rezolvarea problemelor pe care le au în acest moment cu USR.

Lucrurile se pare nu au rămas doar la nivel de dorințe. Potrivit informațiilor noastre discuții au tot fost, iar apariția publică de pe Arena Națională a lui Vasile Dîncu și Ludovic Orban plus alți responsabili liberali nu a mai mirat pe nimeni.

E de urmărit dacă președintele Consiliului Național al PSD acționează de unul singur sau este exponentul unui grup din PSD care își dorește la guvernare, cum la fel de interesant este dacă în războiul din PNL vreuna din tabere își face campanie pe perspectiva unei guvernări fără USR.

Poate așa se explică și presiunea constantă exercitată asupra conducerii PSD pentru combinații care să ducă cumva partidul mai aproape de guvernare. Deocamdată șeful PSD respinge categoric orice înțelegere cu PNL, dar ieșiri ca cele ale lui Vasile Dîncu arată o stare de lucruri în anumite cotloane învechite ale social-democraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.