Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa siriană împotriva Statului Islamic a intrat în oraşul Raqqa dinspre sud

reuters
raqqa

Forţele siriene susţinute de Statele Unite au traversat duminică Eufratul şi au pătruns pentru prima dată în oraşul Raqqa pe la sud, informează France Presse, citând ca sursă organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Potrivit coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic (SI), în Raqqa se mai află aproximativ 2500 de combatanţi islamişti, iar ONU estimează că în oraş sunt blocaţi circa 100.000 de civili.

Citește și: Italia, solicitare de ULTIMĂ ORĂ către țările europene: Ce a cerut Roma

După o manevră de încercuire care a durat câteva luni, Forţele Democratice Siriene (FDS, alianţă din care fac parte luptători kurzi şi arabi) a tăiat de joi ultima cale de retragere a forţelor SI din principalul lor bastion din Siria.

OSDH menţionează că mai este încă posibilă o contraofensivă a jihadiştilor. Vineri, aceştia au reuşit să recucerească temporar, după mai puţin de o săptămână, cartierul Al-Senaa din estul Raqqa. Duminică, FDS controla din nou cea mai mare parte din acest sector strategic, unde se găsesc majoritatea fortificaţiilor SI.

De joi, când au intrat prima oară în Raqqa, luptătorii FDS au ocupat câteva cartiere în estul şi vestul oraşului, dar au întâmpinat o rezistenţă tot mai puternică din partea SI pe măsură ce înaintau spre centru, anunță Agerpres.

Împotriva SI luptă, la Raqqa, şi Forţele de Elită Siriene (FES), un batalion care nu face parte din FDS. Purtătorul de cuvânt al FES a afirmat că este în curs distrugerea unor tuneluri prin care s-ar putea infiltra jihadiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.