Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța USR PLUS Iași acuză autorităţile locale că nu verifică dacă masca e purtată pe stradă şi în zonele aglomerate

alianta 2020 usr plus

Alianţa USR PLUS Iaşi solicită primarului Mihai Chirica să implementeze, împreună cu Poliţia Locală, măsuri eficiente împotriva răspândirii infecţiilor cu coronavirus, din cauza numărului mare de persoane confirmate în ultimele zile.

Copreşedintele USR PLUS Iaşi, Monica Berescu, spune prin intermediul unui comunicat de presă, că deşi încă din luna august masca de protecţie este obligatorie pe stradă şi în toate zonele aglomerate, administraţia locală nu verifică şi nu aplică sancţiuni atunci când cetăţenii nu respectă această măsuri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Primarii generali proveniți din PSD, au împiedicat realizarea marilor proiecte în capitală’

"De săptămâni bune, municipiul şi judeţul Iaşi se situează în top 3 regiuni cu cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus la nivel naţional. În tot acest timp, administraţia locală, în frunte cu primarul Mihai Chirica, a fost preocupată de propria imagine în detrimentul sănătăţii ieşenilor. Practic, primarul şi Comitetul de Situaţii de Urgenţă au luat măsuri doar pe hârtie. Masca de protecţie este obligatorie pe stradă, în toate zonele aglomerate, încă din luna august. Cu toate acestea, administraţia locală nu a dispus nicio măsură de verificare şi control pentru a se asigura că cetăţenii aplică şi respectă aceste măsuri. Poliţia lipseşte cu desăvârşire din centrul Iaşului, fiind suplinită de către doi agenţi călare, care nu fac altceva decât să se plimbe pe pietonal şi să facă fotografii. Domnule Primar, vă reamintim că obligaţia dumneavoastră este să administraţi municipiul şi să vă asiguraţi să luaţi toate măsurile necesare pentru a garanta siguranţa şi sănătatea ieşenilor. USR PLUS vă solicită public să dispuneţi măsuri reale, eficiente, pentru a opri răspândirea infecţiilor cu coronavirus", a declarat copreşedintele USR PLUS Monica Berescu prin intermediul comunicatului de presă.

Printre soluţiile propuse de USR PLUS sunt utilizarea resurselor Poliţiei Locale pentru a monitoriza zilnic purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţei fizice în zone aglomerate; realizarea unui plan de protecţie personalizat împotriva coronavirus, pentru instituţiile de învăţământ de stat; introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toţi angajaţii care călătoresc cu vehiculele regiilor din subordinea Primăriei: CTP, Salubris; obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toţi şoferii regiilor din subordin pentru a preveni alte posibile focare în cadrul acestora şi a bloca activitatea lor.

Citește și: Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la o grupare specializată în trafic de persoane

Cei de la USR PLUS mai cer suplimentarea mijloacelor de transport în comun pentru a scurta timpii de aşteptare şi pentru a diminua aglomeraţia.

"Facem un apel public către Primărie, Prefectură, CJ şi toate autorităţile responsabile să adopte de urgenţă măsuri reale şi eficiente pentru a proteja populaţia şi a evita un nou episod de blocaj economic şi social. Conform INSP, suntem foarte aproape de rata de infectare de 1,5 la mie, ceea ce poate pune în pericol sistemul sanitar local, sănătatea oamenilor şi economia locală. Dacă se va ajunge la o nouă stare de urgenţă aplicată local, este foarte posibil ca mii de oameni să îşi piardă locurile de muncă, iar familii întregi să nu îşi poată asigura hrana zilnică", a completat Monica Berescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.