Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliații SUA sunt îngrijorați de China: Cresc tensiunile politice în zona Taiwanului

nasdaq.com
anita anand

Comportamentul Chinei într-o serie de domenii este "îngrijorător", cu referire la creșterea tensiunilor geopolitice, a declarat ministrul canadian al apărării, conform Bloomberg, anunță mediafax.

"Trebuie să examinăm comportamentul Chinei în general: un comportament îngrijorător în relațiile diplomatice, un comportament îngrijorător în ceea ce privește furtul de proprietate intelectuală, un comportament îngrijorător în spațiul cibernetic, precum și în spațiul aerian propriu-zis", a declarat Anita Anand într-un interviu acordat sâmbătă Bloomberg News, în marja dialogului IISS Shangri-La din Singapore. "Toate acestea sunt comportamente foarte îngrijorătoare".

Comentariile vin după rapoartele recente privind avioane de vânătoare chineze care au survolat avioanele canadiene care ajută la aplicarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, un act pe care premierul canadian Justin Trudeau l-a numit "iresponsabil și provocator". Relațiile dintre Canada și China s-au deteriorat, de asemenea, din cauza unor probleme, inclusiv interzicerea de către Canada a echipamentelor Huawei Technologies la rețelele wireless de generația a cincea.

Anand nu a răspuns în mod direct la întrebările dacă Canada ar apăra Taiwanul în cazul în care acesta ar fi atacat de China, afirmând în schimb că țara sa rămâne angajată față de politica „o singură Chină” și că este îngrijorată de nivelul activității militare chineze în regiune. Ea a mai spus că este importantă continuarea consrtuirii relațiilor cu Taiwanul.

Întrebată dacă unitatea occidentală în ceea ce privește răspunsul la războiul Rusiei din Ucraina se destramă, Anand a spus că națiunea nord-americană a rămas "profund angajată" față de suveranitatea Ucrainei. "Canada stă umăr la umăr cu Ucraina pe termen scurt, mediu și lung", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.