Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong, prin care ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari - surse

Hacked
Alibaba

Grupul chinez Alibaba a depus cerere, în mod confidenţial, pentru listarea la bursa din Hong Kong, prin intermediul căreia ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari, cel mai devreme în trimestrul al treilea al acestui an, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters, conform news.ro.

Un acord de o asemenea mărime ar fi cea mai mare listare secundară la nivel global din ultimii şapte ani şi ar oferi Alibaba fonduri pentru investiţi în tehnologie, o prioritate pentru China pe fondul încetinirii creşterii economice şi al intensificării conflictului comercial cu Statele Unite.

Alibaba deţine recordul pentru cea mai mare ofertă publică iniţială din lume, prin listarea de 25 de miliarde de dolari la bursa din New York, în urmă cu cinci ani.

Reprezentanţii Alibaba au refuzat să comenteze, iar SoftBank Group, cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de 28,7%, nu a răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

Listarea este gestionată de băncile de investiţii China International Capital Corp şi Credit Suisse Group. Cele două bănci au refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.