Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentația NECESARĂ pentru o inimă sănătoasă

twitter.com
alimente post

Inima, după cum bine știi, este unul dintre cele mai importante organe. Dar știai că aproape jumătate dintre adulții tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani se confruntă cu cel puțin un factor de risc cardiac coronarian cauzat de hipertensiunea arterială, stresul sau alimentația nesănătoasă?

Încărcăm și stresăm inima cu diete nesănătoase, lucru care afectează în cele din urmă sănătatea ei. Alimentele grase pot crește nivelurile de colesterol, care duc la depunerea de plăci pe peretele vaselor de sânge, lucru care împiedică funcționarea corectă a inimii. Așadar, este important să începi să incluzi, din timp, în dietă alimente sănătoase pentru inimă, scrie revista Click pentru Femei.

Iată care sunt cele mai bun produse alimentare pentru sănătatea inimii tale:

Pește

Somonul, macroul și heringul sunt cunoscuți pentru faptul că scad riscul de arteroscleroză, care este un factor major în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Este recomandat să se mănânce pește de cel puțin trei ori pe săptămână. În plus, peștele se află în primele rânduri ale listei cu alimentele care previn atacul de inimă.

Fulgi de ovăz

Datorită conținutului ridicat de fibre, prin consumul fulgilor de ovăz este redus nivelul colesterolului rău și este îmbunătățită digestia.

Afine

Afinele și căpșunile sunt considerate cele mai bune fructe când vine vorba de scăderea valorilor tensiuniii arteriale și dilatarea vaselor de sânge.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră, cea care conține 60-70% cacao, ajută la normalizarea presiunii sangvine. În plus, previne coagularea sângelui în timp ce combate inflamația.

Nuci

Nucile conțin proteine și fibre, substanțe nutritive care protejează inima. În plus, nucile sunt sursă de vitamina E, cunoscută pentru faptul că reduce nivelul colesterolului rău.

Ulei de măsline extravirgin

Doar o picătură de ulei de măsline extravirgin, consumată zilnic, are capacitatea de a scade nivelul de colesterol rău și de zahăr din sânge.

Vin roșu

Vinul roșu reduce depozitele de grăsimi din vasele de sânge și protejează inima. De asemenea, băutura are efect detoxificant, eliminând toxinele acumulate în organism. Pentru sănătatea inimii, este recomandat să se bea un pahar de vin roșu pe zi sau o dată la două zile.

Alte alimente care protează inima sunt: ceaiul verde, spanacul, broccoli, avocado.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.