Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimente cu făină de greieri, la vânzare în Lidl sau Kaufland: de ce trebuie să fim atenți la colorantul E 120

Radu Pop
playtech.ro
faina de greiere

Alimentele cu făină de greieri vor fi găsită în curând în marile lanțuri de magazine, după ce Comisia Europeană a aprobat recent făina de greieri pentru compoziția alimentelor. Astfel, alimentele cu făină de greieri vor ajunge la Lidl, urmând să fie disponibile și la Kaufland, și la Aldi, informează Ziarulromanesc.de, relatează Bugetul.ro. Trebuie precizat că vorbim de lanțurile de magazine din Germania.

Conform sursei citate, în cele mai multe cazuri, insectele prelucrate sunt ascunse sub numele de colorant E 120. Așa-numitul „carmin roșu ” este obținut din insecte fierte și zdrobite. Vopseaua este obținută de la insecte care trăiesc pe cactuși. Pe etichetele produselor alimentare și cosmeticelor, este cel mai adesea etichetat ca „E 120”, „carmin roșu”, „carmin”. În cosmetică, este, de asemenea, etichetat ca „CI 75470”, sau „coșenilă”.

Produse

După cum dezvăluie site-ul de comparație „Codecheck”, aceste insecte pot fi găsite, de exemplu, în M&M’s Crisp, dar și în iaurturile Müller și Danone. Colorantul din insecte se găsește și în drajeurile Skittles, gumele Haribo, băuturile roșii, dulcețurile de căpșuni și zmeură și siropurile dulci. În plus, colorantul poate fi găsit în cârnați, ketchup și chipsuri. Dacă sunteți alergic la arahnide, crustacee și moluște sau dacă nu doriți să consumați făină de greieri, trebuie să citiți cu atenție etichetele. Iată ce denumiri de pe etichete ar trebui să vă atragă atenția, spun jurnaliștii din Germania, citați de B1tv.ro.

Produsele cu făină de greieri vor fi etichetate corespunzător

Este obligatoriu care produsele care conțin făină de greieri de casă să fie etichetate corespunzător.

Făina de greieri se poate adăuga, de exemplu, la paste, paine, fursecuri, pizza, cereale si batoane. Adaosul de făină de insecte trebuie marcat pe etichete, deoarece este cerut de reglementările UE.

Pentru produsele făcute cu făină de greier de casă (pâine, biscuiți, biscuiți, grisine, paste, pizza, amestecuri de panificație sau batoane și paste) termenul de pe etichetă va fi denumirea științifică a insectei, adică Acheta domesticus. Același lucru este valabil și pentru alimentele derivate din gândaci de bălegar (congelate, paste, uscate și pudrate), care sunt etichetate ca Tenebrio Molitor . Lăcusta migratoare este etichetată ca Locusta migratoria .

Făina de greiere se vinde la pachet de 100 de grame. Aceasta costă 96,25 de lei. Asta înseamnă că, pentru un kilogram de făină de greiere, românii trebuie să scoată din buzunar 962,50 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.