Alimentele periculoase pentru creier. Mulți români le consumă zilnic fără să știe

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor

Publicat: 20-09-2023

Actualizat: 20-09-2023

Article thumbnail

Sursă foto: freepik.com

Neurologii au întocmit o listă a celor mai periculoase alimente pentru creier. Printre ele se numără unele care se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane, notează Observator News.

Pudra proteică, recomandată pentru creşterea masei musculare, nu e bună doarece e plină de îndulcitori artificiali şi aditivi care dau peste cap flora intenstinală, iar sănătatea sistemului digestiv este în strânsă legătură cu cea a sistemului nervos.

Cafeaua fără cofeină e şi ea nocivă pentru creierul nostru deoarece cofeina se extrage, de obicei, cu ajutorul solvenţilor care sunt toxici pentru organism.

Nici berea nu e bună deoarece alcoolul din ea ne poate afecta sistemul nervos, chiar dacă o bem în cantităţi moderate.

Cartorii prăjiți nu sunt buni deoarece, spun specialiștii, afectează hipocampul, adică partea creierului responsabilă cu funcţiile de învăţare şi memorie.

Cele mai dăunătoare sunt sucurile acidulate dulci. Dacă acidul afectează stomacul, zahărul în exces distruge încet-încet creierul, spun medicii.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri