Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Petrache: 'Am făcut un turneu bun, jucătorii s-au comportat foarte bine'

agerpres
rugby Romania Namibia

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a opinat că turneul efectuat de echipa României în Japonia și Canada a întărit unitatea de grup și a reprezentat o nouă experiență pentru ''stejari'', care de mult timp nu mai efectuaseră un asemenea periplu mondial.

''Au fost două săptămâni magnifice, e un turneu pe care îl așteptam de 8-10 ani. Nu am mai avut un turneu în iunie și nu ne-am dat seama cum putem activa departe de casă. A fost un turneu bun, am avut un comportament foarte bun, o victorie împotriva Canadei și o înfrângere împotriva Japoniei. Dar să nu uităm că am jucat împotriva unei echipe care se pregătește de organizarea Cupei Mondiale din 2019. Ei sunt foarte focusați, arată foarte bine, au o echipă extrem de puternică. Cred că am avut o primă repriză puțin mai slabă, dar o a doua repriză fantastică în care am arătat că putem juca un rugby de înalt nivel. Meciul cu Canada a arătat clar puterea echipei României și această echipă s-a legat foarte bine. În 14 oameni au reușit timp de 60 minute să câștige un meci extrem de greu în fața Canadei'', a declarat Alin Petrache, în conferința de presă dinaintea meciului de sâmbătă cu Brazilia, conform Agerpres.

Citește și: Sărbătoare în Giulești: Turneu între fostele mari echipe, la 94 de ani de la înființarea Rapidului

România a fost învinsă de Japonia (21-33) la Kumamoto pe 10 iunie, și a învins apoi Canada (25-9) la Edmonton pe 17 iunie.

Căpitanul Mihai Macovei a opinat că acest turneu va aduce un plus de valoare XV-lui României: ''A fost un lucru extraordinar pentru noi acest turneu. Am trecut peste oboseală pentru că am fost prea euforici. Nu am mai avut turneu pe două continente cu echipe cu un rugby destul de vechi și cu siguranță ne va aduce multe plusuri. O să facem tot posibilul să ducem echipa României la CM 2019''.

La meciul România — Brazilia de sâmbătă, pe Stadionul Național ''Arcul de Triumf'', biletele au prețuri de la 35 lei la peluze și 55 lei la tribuna a II-a, 75 lei și 150 lei în zona VIP.

Federația Română de Rugby va vărsa întreaga rețetă a meciului în contul familiei jucătorului Andrei Burdușel, care la nici 18 ani a încetat joi din viață după o luptă pierdută cu o maladie necruțătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.