Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Petrache cere urgentarea finalizării noilor reglementări fiscale din sport

www.agerpres.ro
Alin Petrache

Directorul General al CSM București, Alin Petrache, a declarat pentru Agerpres că a solicitat ministrului Tineretului și Sportului și președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) o întrevedere pentru a discuta problematica finanțării sportului românesc.

"Se acreditează fals ideea că numai la CSMB sunt utilizați banii contribuabililor. Dar la Steaua, Dinamo, Rapid sau Olimpia nu sunt tot ai lor? În România, sportul se face din bani publici. Nu există cadrul legislativ care să ofere facilități unor investitori în sport, așa cum se întâmplă în țările europene cu care concurăm și ne comparăm în permanență. Când am fost președintele COSR, am făcut eforturi pentru a avea o legislație adecvată prezentului, din păcate nu am avut un sprijin în MTS, la acea vreme. Chiar și așa am reușit să aducem parteneri privați și vom lucra în continuare la asta. Am solicitat ministrului Sportului și președintelui COSR o întrevedere în care să discutam calendarul adoptării noii legi a sportului. Cred că avem nevoie cât mai repede și de o legislație în domeniul fiscal, care să ofere avantaje celor care vor să investească în sport. Din păcate, sportul românesc de masă aproape a dispărut, ca atare, sportul de performanță, care mai există, este susținut din bani publici", a declarat Alin Petrache.

Petrache a ținut să mulțumească, din nou, public, bucureștenilor și celorlalți suporteri români pentru susținerea arătată handbalistelor la turneul Final4 de la Budapesta: "Le mulțumesc bucureștenilor și românilor care au însoțit echipa în deplasare și tuturor celor care ne susțin de fiecare dată, în orice formă. Chiar dacă nu am câștigat trofeul, să nu uităm că este singura echipă românească participantă în semifinalele Ligii Campionilor și care a câștigat trofeul și medalia de bronz la cea mai importantă competiție din Europa, în doar doi ani de participare."

CSM București a cucerit medaliile de bronz, duminică, la Budapesta, după 26-20 cu Buducnost Podgorica, în finala mică a Ligii Campionilor la handbal feminin. Anul trecut, CSMB a câștigat trofeul, la debutul său în competiție, învingând în finală echipa maghiară Gyor, tot la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.