Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Petrache: 'Spania nu are nivelul pentru a se afla printre cele mai bune 20 de echipe din lume; comportamentul jucătorilor a fost antisportiv'

www.agerpres.ro
Alin Petrache

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, într-un interviu pentru agenţia EFE, că naţionala Spaniei s-a comportat grosolan cu arbitrul român după ce a pierdut meciul cu Belgia şi nu are nivelul pentru a ajunge la Cupa Mondială şi a concura cu echipele cele mai bune de pe planetă, relatează Mundo Deportivo.

“Comportamentul jucătorilor şi a celor care erau pe bancă faţă de arbitru a fost antisportiv. Din punctul meu de vedere, a fost un comportament grosolan, care nu are ce căuta pe terenul de rugby”, a afirmat el.

Petrache a precizat că Spaniei i-a lipsit maturitatea din partea jucătorilor şi stafului tehnic pentru a duce o competiţie de la început până la final. “Spania nu are nivelul pentru a se afla printre cele mai bune 20 de echipe din lume”, a adăugat el, conform News.ro.

Şeful FRR nu se îndoieşte de onestitatea arbitrilor meciului dintre Belgia şi Spania, în urma căruia România s-a calificat la Cupa Mondială din Japonia. “În rugby nu există posibilitatea trucării. Vorbim de onoare, joc curat şi valori care constituie baza acestui sport”.

El a justificat menţinerea de către Rugby Europe a delegării arbitrului Vlad Iordăchescu la meciul câştigat de Belgia în faţa Spaniei, spunând că la Turneul celor Şase Naţiuni există arbitri de aceeaşi naţionalitate cu participantele la competiţie şi niciodată nu au fost probleme. “Dacă spaniolii pun atât de mult problema arbitrajului, să ne amintim că anul trecut Spania a învins Belgia cu 30-0, cu un arbitru român”.

Petrache a adăugat că federaţia spaniolă trebuie să fie sancţionată pentru incidentele de săptămâna trecută.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), săptămâna trecută, în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial, marţi, rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.