Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL face acuzații grave împotriva ministrului Alexandru Rafila: 'Fie are interese ascunse, fie este un manager incompetent!'

captura TV
Alexandru Rafila

„Fie are interese ascunse, fie este un manager incompetent”, așa descrie președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe (PNL), mandatul actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila (PSD). Afirmațiile lui Alin Tișe sunt făcute în contextul în care există nemulțumiri și din PSD față de Alexandru Rafila. Coordonatorul științific al grupului de lucru care a elaborat draftul planului de combatere a cancerului, profesorul Patriciu Achimaș, îl acuză pe Rafila că „denigrează echipa care a elaborat Planul de Combatere a Cancerului” (mai multe aici).

Alin Tișe este nemulțumit de calitățile de manager avute de Alexandru Rafila.

„Din punctul meu de vedere, domnul Rafila fie este un manager incompetent, nu mă refer la calitățile lui ca medic, că nu le cunosc, nu știu în ce domeniu al medicinei activează, dar ca manager, din ceea ce văd eu, fie este un manager incompetent, fie este de rea voință și are alte planuri și interese ascunse.

Din punctul meu de vedere, dacă are aceste interese, nu ar avea ce să caute în poziția de ministru.

De altfel, există multe domenii în această țară în care ajung unii foarte sus, un fel de Mesia, considerați ca fiind de neînlocuit, și pe acest considerent li se permite să facă tot ce vor ei, ca și când nimeni altcineva nu ar avea dreptul să îi conteste calitățile. Atunci, oamenii aceștia care cred că dețin adevărul absolut, sunt foarte greu de oprit, pentru că cei mai periculoși oameni sunt cei care cred că știu totul”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, la radio Napoca.

Problema politicienilor

Alin Tișe a explicat care sunt riscurile la care e supus un minister dacă e numit un tehnocrat.

„Domnul Rafila, înainte de a fi numit ministru, era o persoană care a venit din societatea civilă, care reprezenta sistemul de sănătate, vorbea pe toate posturile despre cum stăpânește COVID-ul și venea cu soluții miraculoase, 'oau, extraordinar, el ar trebui să conducă ministerele, că e de specialitate, nu e politician'.

Politicienii au spus bine, nu punem un om de la partid, și numește un profesionist, cum considerați, pe domnul Rafila. Uitați-vă  la domnul Rafila ce face, pus din societatea civilă, pus din afara sistemului politic. Atunci vă întreb eu: pe cine să mai numească politicienii? Că ei nu sânt buni... Pornim de la premisa că politicienii nu sunt buni, ceea ce e o falsă problemă. Pot exista profesioniști în partide, chiar e de dorit să se întâmple asta! Dar în momentul în care politicienii aduc oameni din afară și îi pun în poziția de ministru, vă întreb eu: tot politicienii sunt de vină? (...)

La vremea respectivă toată lumea era cu Rafila în sus, Rafila în jos, domnul care se pricepe cu Covidul, se vedea președinte deja. Acum, dintr-o dată Rafila nu mai e bun. E foarte dificil pentru clasa politică să găsească omul potrivit”, a explicat Tișe.

Declarațiile lui Alin Tișe vin în contextul în care la începutul acestei luni a solicitat Ministerului Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant.

Un alt critic al stilului de conducere arătat de Alexandru Rafila e parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Ungureanu îl acuză pe Rafila că e „cel mai leneș ministru din istoria României, din cele 18 luni de mandat de ministru, 2 luni le-a petrecut în vizite de lux, 19 la număr”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.