Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege care prevede că pentru închiderea balcoanelor de la parterul blocului nu necesită acordul vecinilor

Wikipedia
Alina Gorghiu

Liberalul Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege care prevede că pentru închiderea balcoanelor sau a logiilor de la parterul blocului nu mai este nevoie de acordul vecinilor. Proiectul precizează că excepția este acordată pe motive de securitate, de atenuare a noxelor sau a zgomotelor, scrie Mediafax.

Proiectul de lege depus de senatorul PNL Alina Gorghiu are ca scop exceptarea de la cerința privind acordul vecinilor, a lucrărilor de închidere a balcoanelor/logiilor care se află la parterul blocurilor. Cu toate acestea, excepția nu este absolută, ci doar în cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc. Pe scurt, trebuie să primeze siguranța și sănătatea locatarului.

Un nou alineat adăugat la articolul 7 din Legea 50/1991 precizează că "în ceea ce privește lucrările de închidere a balcoanele/logiilor ce se afla la parterul unui bloc, prin exceptie de la punctul 2.5.6. din Anexa nr. 1 la prezenta lege, nu este nevoie de acordul vecinilor dacă lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și din orice alte motive întemeiate, relative la siguranța și sănătatea locatarului.”

Citește și: Gabriela Firea este 'happy': S-a născut al 241-lea copil prin programul 'O sansa pentru cuplurile infertile'

"Așadar, dacă punem în balanță eventualele prejudicii aduse vecinilor ca urmare a închiderii unui balcon de la parter, cu atingerile aduse siguranței și sănătații locatarului ca urmare a refuzului acordului vecinilor, este mai mult decât evident care taler se va înclina. Garantarea dreptului la ocrotirea sănătații este o necesitate impusă chiar de Constituția României prevede că siguranța persoanei este inviolabilă", se mai arată în textul inițiativei legislative.

Camera decizională pentru acest proiect de lege este Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.