Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: Alţi şase fugari au fost aduşi în ţară - Se impune monitorizarea persoanelor aflate sub control judiciar

Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că alţi şase fugari au fost aduşi în ţară în ultimele ore, fiind vorba despre bărbaţi condamnaţi pentru infracţiuni precum evaziune fiscală, furt, fapte de violenţă, înşelăciune. ”Se impune monitorizarea persoanelor aflate sub control judiciar. Obligaţia acestora de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Şi am încredere că acest mecanism va deveni operaţional”, consideră Gorghiu, potrivit news.ro.

Alina Gorghiu a arătat, joi, într-o postare pe Facebook, că, la nivel naţional, sunt dispuse 10.457 de măsuri de control judiciar, dintre care 5.871 sunt interdicţii de părăsire a teritoriul naţional.

”Scopul măsurilor preventive este tocmai acela de a împiedica sustragerea persoanei de la judecată. Dar realitatea ne arată că, uneori, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a împiedica fenomenul fugarilor. Este nevoie de mai mult. Se impune monitorizarea persoanelor aflate sub control judiciar. Obligaţia acestora de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Şi am încredere că acest mecanism va deveni operaţional”, a adăugat ea.

Ministrul Justiţiei a menţionat că până atunci se acţionează pentru a fi aduşi în ţară fugarii.

Astfel, miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi au fost aduşi în ţară 6 fugari: Berki Ioan, adus din Marea Britanie, condamnat la 5 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală; Anton Fernando, adus din Italia, condamnat la 4 ani şi 10 luni, pentru furt calificat şi infracţiuni rutiere; Neaga Constantin-Robert, adus din Italia, condamnat la 3 ani şi 6 luni, pentru loviri sau alte violenţe; Sava Traian, adus din Irlanda, condamnat la 2 ani si 10 luni, pentru înşelăciune; Petre Viorel Alexandru, adus din Marea Britanie, condamnat la un an, pentru furt calificat; Stanciu Valentin Ionuţ, adus din Marea Britanie, condamnat la un an, pentru infracţiuni rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.