Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, atac neașteptat la ANAF

facebook
alina gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că în România este nevoie, în acest moment, de instanţe specializate în domeniul fiscal, iar "politica de plan a celor de la ANAF trebuie să dispară".

Citește și: Surpriză pe scena politică: Au bătut palma pentru alegerile parlamentare

Citește și: Declaraţii fulminante ale politicianului acuzat de legături cu escorte masculine: 'A fost la nuntă'

Citește și: Raluca Prună, atac frontal la Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta: 'Absolut josnic'

Citește și: Fotografia care dă FIORI reci: detaliul neștiut din spatele acestei imagini

Citeșteș și: Klaus Iohannis, GAFĂ de proporții la întâlnirea cu Merkel


"În România, la acest moment, avem nevoie, ca de aer, de instanţe specializate în domeniul fiscal astfel încât instanţele normale să fie degrevate de speţele de fiscal. Nu e normal ca un judecător care nu are niciun fel de pregătire în domeniul fiscal să trateze, să judece, litigii cu sume foarte mari, pentru că decizia sa întotdeauna va sta sub semnul întrebării. Cum poate cineva fără expertiză în domeniul fiscalităţii să judece aceste procese cu mare impact financiar asupra societăţii, nu ştiu", a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook. 

Ea a adăugat că sâmbătă a avut, la Deva, o întâlnire cu colegii săi din organizaţia PNL Hunedoara în cadrul căreia s-a discutat despre problemele ANAF, blocajele şi inadvertenţele instituţionale care afectează contribuabilii, fie ei persoane fizice sau juridice, şi despre măsurile pe care le propune partidul pentru reformarea acestui sistem. 

"Politica de plan a celor de la ANAF trebuie să dispară. Este o măsură inclusiv pentru protejarea funcţionarilor publici pentru că aceştia, în goana realizării acelui plan, pe care, din păcate, îl impune instituţia, împing limitele controalelor peste lege. De aceea, se ajunge la foarte multe situaţii în care sunt daţi în judecată pentru abuz în serviciu, la plângeri penale care, de multe ori, se soldează cu o nesiguranţă atât a funcţionarului public, cât şi a contribuabilului. Funcţionarii trebuie remuneraţi şi trebuie educaţi în spiritul celor mai bune servicii publice. Ei trebuie să dobândească cunoştinţe tehnice la cel mai înalt nivel", a mai scris copreşedintele liberal, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.