Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, ATACATĂ DUR: 'campioana contractelor cu statul'

alina gorghiu

Tinerii din cadrul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) o acuză pe Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, că este "campioana contractelor cu statul". 

"Preşedintele impus al PNL, Alina Gorghiu, a devenit în ultima perioadă o adevărată oază de moralitate pentru tot ceea ce înseamnă clasa politică din România. În ciuda tuturor informaţiilor care au apărut cu privire la situaţia actuală şi trecută a domniei sale, Alina Gorghiu a continuat să critice şi să ofere judecăţi asupra a diverse cazuri, fără a se pronunţa asupra neclarităţilor care o înconjoară", se arată într-un comunicat al TLDE transmis, sâmbătă, AGERPRES de biroul de presă al ALDE. 

În sursa citată se menţionează că, pentru a fi "un lider politic cât de cât legitim şi cu o cădere morală, astfel încât să poată emite evaluări faţă de alte personalităţi ale spaţiului politic", Gorghiu are 'obligaţia' de a răspunde unei serii de întrebări.

DEZNODĂMÂNT TRAGIC pentru fratele băieţelului din Siria, fotografiat cu faţa plină de sânge


"Este adevărat că aţi avut, în perioada 2008-2009, următoarele contracte de asistenţă juridică: a) AVAS vs. SOV Invest SA/FNI - contract de asistenţă juridică încheiat în 18.03.2008 pentru suma 12.000 Euro, s-a finalizat în data de 27.02.2009; b) AVAS vs. SC Atlas SA - contract de asistenţă juridică încheiat în data de 17.03.2009 pentru suma de 6000 euro, s-a finalizat în 16.12.2009; c) AVAS vs. Alia SA Craiova - contract de asistenţă juridică încheiat în data de 30.09.2009 pentru suma de 15.000 euro, s-a finalizat în 14.10.2010; d) AVAS vs. ONT Carpaţi SA - contract de asistenţă juridică încheiat în 30.09.2009 pentru suma de 10.000 euro, s-a finalizat în 16.03.2010?", întreabă tinerii ALDE. 

De asemenea, ei o întreabă pe Gorghiu care este motivul pentru care nu a declarat respectivele contracte în declaraţia de interese pe care avea obligaţia să o completeze în calitate de deputat.

Necazurile se țin lanț de Bogdan Olteanu. Decizia luată de fosta soţie, după arestarea sa (presa)


"Este adevărat că în 2012 aţi exercitat simultan funcţii şi calităţi publice contrar prevederilor art. 81 din Legea nr.161/2003, potrivit căruia 'calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului'? Vă amintim că în 2012, aţi deţinut simultan funcţia publică de deputat în Parlamentul României şi cea de membru în Biroul Electoral Central pentru Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, precum şi pentru alegerile locale din 2012, ceea ce contravine dispoziţiilor regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor oficiilor electorale constituite la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, aprobat prin Hotărârea BEC nr. 1H publicată în Monitorul Oficial al României nr.496/19 iulie 2012, care prevede la art. 1 alin. (2) că 'în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, membrii birourilor şi oficiilor electorale exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat'", se arată în sursa citată. 

TLDE susţine că sunt importante clarificările Alinei Gorghiu cu privire la întrebările ridicate, deoarece, "societatea românească are nevoie să afle adevărul despre cei care se află în funcţii importante din statul român". 

"Pentru dumneavoastră este, deopotrivă, un bun prilej pentru a îndepărta toate dubiile care planează asupra imaginii şi activităţii pe care aţi desfăşurat-o. Refuzul de a da explica aceste aspecte reprezintă confirmare tacită a celor prezentate, fapt ce decredibilizează întregul dumneavoastră discurs public, dar şi acţiunile pe care le întreprindeţi", se mai arată în comunicatul TLDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.