Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu declara razboi personajelor 'uzate' din PNL

gorghiu alina

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit intr-un interviu despre reforma din partid. Ea sustine ca analiza interna a PNL ar putea releva ca anumite persoane sunt 'uzate' si acestea ar trebui sa se retraga din prim planul politicii. Acestea ar putea fi din fostul PDL "cei care au taiat salarii si pensii", dar si din vechiul PNL "cei care au participat la suspendarea presedintelui".

Reporter: In momentul protestelor #Colectiv erati in Opozitie de ceva vreme si, totusi, strada nu a scandat "PNL", ci, dimpotriva, "PSD, PNL aceeasi mizerie". Nu e un mare esec acesta pentru un partid de opozitie care ar fi trebuit sa genereze asteptare?

Alina Gorghiu: Este un esec, dar nu doar al PNL, ci al intregii clase politice. Noi am inteles clar sanctiunea primita.

R.: Ce ati inteles? Pentru ce ati fost sanctionati?

A.G.: Pentru ca suntem in aceasta clasa politica, cea care a permis sa se intample tragedia de la Colectiv. Pentru ca a fost permisa coruptia mica, cea care a generat acest caz. Nu ne-am preocupat suficient de avizarea localurilor, de cladirile neconsolidate. Pot parea teme mici, dar consecintele acestor nesabuinte aparent minore sunt imense.

R.: Oare pentru ca nu v-ati ocupat de avizarea localurilor ati fost sanctionati sau pentru ca nu ati transmis un semnal de reforma, pentru ca defilati cu aceleasi figuri uzate de la Blaga la Oltean, de la Atanasiu la Petrache, de exemplu?

A.G.: Au fost doua lectii. Aceea a faptului ca statul roman a fost construit de o clasa politica neatenta la lucruri care au generat pierderi de toate felurile. Dar si lectia care tine de lipsa reformei din partidele politice. Dvs v-ati referit la niste nume, altii se pot referi la altele, la Alina Gorghiu sau Ionut Stroe, de exemplu.

Stiu foarte clar ca asteptarile nu sunt de la PSD, ci de la PNL. Si uneori e greu sa alergi de unul singur pentru reforma. E nevoie de concurenta pentru a fi motivat. Pe stanga nu s-a discutat in mod real despre reforma si integritate. La inceputul anului, PNL a fost primul partid care a introdus criterii dure de integritate si au plecat oameni din PNL. Acela a fost primul pas obligatoriu.

R.: Si al doilea mai vine?

A.G.: Vom face o analiza, poate termenul audit nu a fost cel mai fericit, asupra profilului de om politic dezirabil in acest moment. Este posibil ca analiza sa ne arate ca anumite persoane sunt uzate si nu mai trebuie sa fie in prim planul politicii. Ne va arata daca cei care au taiat salarii si pensii sau cei care au participat la suspendarea presedintelui sunt sau nu acceptati de electorat.

In 2016 un partid cu peste 40% in sondaje trebuie sa faca schimbari ca sa tina pasul cu electoratul.

R: Cine va face aceasta analiza, cand incepeti, cand vreti sa terminati?

A.G.: Nu am stabilit cine o va face si nu cred ca decizia privind selectia va fi facuta publica pentru ca ar fi presiunea prea mare. Undeva la jumatatea lui decembrie, inceputul lui ianuarie, sper sa avem concluziile.

Este o analiza interna, nu ne vom apuca sa spunem public care sunt concluziile, dar veti vedea consecintele.

Pana atunci, la Consilul National din decembrie avem de luat cateva hotarari importante. Una se refera la criteriile de selectie pentru candidatii la locale si am preluat multe dintre conditiile societatii civile.

Alta se refera la accelerarea fuziunii. Bicefalismul a fost o cauza a lipsei de coerenta in comunicare. Candidatii la primarii vor deveni presedinti unici in organizatiile lor.

sursa și interviul integral pe ziare.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.