Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: Legea 2 Mai a fost votată astăzi în for decizional, va merge la promulgare. Anul trecut au fost înregistrate cu 30,85% mai multe dosare

Sursa FOTO: Facebook/Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu: Legea 2 Mai a fost votată astăzi în for decizional, va merge la promulgare. Anul trecut au fost înregistrate cu 30,85% mai multe dosare

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, marţi seară, că Legea 2 Mai a fost vitată de forul decizional din Parlament şi urmează să meargă la promulgare. Legea aceasta spune că traficanţii de droguri nu vor mai primi pedepse cu suspendare, ci vor face închisoare. Potrivit ministrului, numai anul trecut au fost înregistrate cu peste 30 la sută mai multe dosare în magistratură, care au ca obiect traficul de droguri.

”Cred că cel mai sănătos demers legislativ pe care l-am făcut împreună cu colegii mei a fost Legea 2 Mai. A fost votată astăzi în for decizional, va merge la promulgare şi, practic, este o lege care arată angajamentul nostru în a preveni o altă tragedie cum a fost cea de la 2 Mai în care doi tineri şi-au pierdut viaţa. Ce spune această lege? Spune că traficanţii de droguri de mare risc nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare. Pedeapsa va fi mereu în cazul traficanţilor de droguri de mare risc, asta înseamnă cocaină, heroină, fentail, oxicodonă, în cazul acesta pedeapsa va fi executată mereu în sistem penitenciar”, a declarat Gorghiu, marţi, la Radio România Actualităţi.

Alina Gorghiu spune că ministerele, premierul, şcoala, societatea civilă ar trebui să se preocupe ca generaţia tânără să beneficieze de protecţia sporită a statului.

”Acum câteva zile am văsut cu toţii cazul judecătoarei de la Mangalia care din păcate a întrebat părinţii dacă sunt prezente în sală victimele decedate în accidentul de la 2 Mai şi a creat o mare revoltă şi o mare sensibilitatela nivelul opiniei publice şi vă mărturisesc că eu personal am fost marcată de ce s-a întâmplat acolo. În final e bine că s-a sesizat Inspecţia Judiciară şi CSM, însă, acest fenomen al drogurilor rămâne o mare problemă a României şi cred că eu ca ministru de Justiţie, Ministerul de Interne, Parlamentul, premierul, societatea civilă, părinţii, şcoala, noi toţi la aceeaşi masă adunaţi, trebuie să ne gândim cum facem ca generaţia asta tânără de care la nivel de discurs ne preocupăm să beneficieze de o protecţie sporită din partea statului”, a precizat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiie s-a referit şi la legea privind registrul traficanţilor, ea subliiind că a crescut foarte mult numărul dosarelor care privesc traficul de droguri.

”Da, am avut o victorie de etapă chiar săptămâna trecută pentru că a trecut o altă lege importantă prin Parlament, acel registru naţional al traficanţilor de droguri şi am încredere că vor fi votate alte iniţiative cât de curând. Anul trecut statistica spune că au fost înregistrate cu 30,85% mai multe dosare care au ca obiect traficul de droguri, adică 14.900 şi ceva. Dacă adăugăm acest număr nou de dosare la cele nesoluţionate din anii trecuţi, ajungem la un număr de 27.000. Adică un număr extraordinar de mare faţă de capacitatea statului român de a gestiona lucrurile foarte repede şi foarte eficient. Sigur că au fost soluţionate prin rechizitoriu şi acord de recunoaştere a vinovăţiei 9.000 de dosare şi au fost aproape 3.000 de inculpaţi trimişi în judecată”, a adăugat Alina Gorghiu.

Aceasta a firmat şi că s-au confiscat mai bine de o tonă de drogrui de risc şi de mare risc şi aproximativ 270.000 de comprimate de droguri de risc şi mare risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.