Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Alina Gorghiu acuză PSD de minciună pe tema pensiilor: 'Probabil echipa de comunicare a lui Marcel Ciolacu a greșit discursul, pe fondul oboselii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Alina Gorghiu

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a acuzat PSD că minte când neagă faptul că PNL a operat cea mai mare majorare a pensiilor, de 14%. Gorghiu afirmă că social-democrații trebuie recunoască meritele guvernelelor liberale chiar dacă nu le place acest lucru.

„Problema pensiilor trebuie rezolvată rapid. Mi-aș dori să vă mobilizare din partea tuturor partidelor, dar mi-ar dori și o comunicare onestă către români, fără fente oratorice. Fac un exercițiu de sinceritate aici, fără să încerc să lezez pe nimeni. Am văzut zilele trecute din partea PSD niște informații eronate zilele trecute în spațiul public pe tema pensiilor, probabil echipa de comunicare a lui Marcel Ciolacu a greșit discursul, pe fondul oboselii. Am să vă spun de ce: pentru că pe 1 septembrie 2020, cu premier liberal, punctul de pensie a crescut cu 14%, cea mai mare creștere din Europa. Iar pe data de 1 ianuarie 2022, tot cu un premier liberal, punctul de pensie a crescut cu 10%. Ăsta este adevărul. Că le place unora istoria recentă, că nu le place, nu trebuie să recunoască nimeni meritele unui guvern liberal sau a unui premier liberal, însă adevărul trebuie spus.

E o rugăminte de sinceritate, nu avem timp de jocuri politice în aceste vremuri, ne asumăm fiecare ce poate să facă, ce trebuie să facă. Iar premierul Ciucă a spus un lucru care pe mine m-a bucurat: nu doar că am majorat ca partid pensiile de două ori, dar în ianuarie 2023 va înseamna o nouă majorare a pensiilor care să acopere inflația, măsură luată de un premier liberal. E un mesaj dat și de președintele României și de reprezentanții PNL. Este o veste bună în acest tablou încărcat de crize”, a afirmat Alina Gorghiu, vineri, în județul Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.