Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, proiect de lege în Parlament: profesorii acuzați de abuzuri sexuale, suspendați de la catedră

Facebook
Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a inițiat o propunere legislativă prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

”Școala trebuie asociată cu principii sănătoase: educație, evoluție, siguranță. Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educațional, pe care cu toții ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare și am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamț.

Infracțiunile penale de natură sexuală necesită, în contextul sistemului de învățământ, atenție sporită. Orice act abuziv sexual direcționat către un elev reprezintă un atentat la buna sa dezvoltare emoțională și intelectuală.

Soluția sigur nu este să privim pasiv la astfel de conduite reprobabile.

Cum, spre deosebire de alte categorii de persoane (funcționari publici, magistrați, polițiști etc.), pentru cadrele didactice nu există dispoziții referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârșirii unor fapte penale, am inițiat o propunere legislativă pentru a repara o reglementare superficială.

Pentru că legea e egală pentru toți!

Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integri-tății sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

Este o măsură esențială pentru a asigura nu doar încrederea în școala românească, ci și o protecție sporită beneficiarului principal al actului educațional: elevul.

Mulțumesc pentru colaborare tuturor colegilor cosemnatari ai acestei inițiative!

Am convingerea că va fi apreciată și votată în Parlament, deoarece trebuie să ținem departe de copii acele cadre didactice care au uitat sau nu știu că, prin comportamentul și atitudinea lor, prin calitatea noțiunilor predate și a modului în care interacționează cu elevii, trebuie să fie permanent un exemplu pozitiv.”, scrie Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.