Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alinei Gorghiu: PSD și PNL 'umăr la umăr', după alegerile locale

alina gorghiu

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Alina Gorghiu a susţinut sâmbătă, la Alba Iulia, că, după alegerile locale, Partidul Social Democrat nu va mai avea "monopol" pe Moldova şi Oltenia, urmând ca PNL să se "bată" cu PSD "umăr la umăr" pe tot terenul, potrivit Agerpres

"Au fost judeţe foarte afectate de Ordonanţa 55. Nu a fost cazul aici (în Alba - n.r.), dar judeţele în general afectate de Ordonanţa 55, când Dragnea a plătit primarii PNL să migreze de la noi la ei în prag de alegeri, crezând că PSD-ul va câştiga prezidenţialele, a fost o lovitură puternică pentru PNL. Nici astăzi, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale, nu se întâmplă nimic cu această ordonanţă. Judeţele în general afectate au fost cele din sud şi Moldova, nu Ardealul. Şi acolo o să surmontăm dificultăţile printr-o muncă mult mai apăsată. Dar să ştiţi că nu mai există în momentul acesta, şi o spun foarte ferm, vreo regiune care să aparţină exclusiv PSD-ului. Dacă până la ultimele alegeri, PSD-ul se lăuda că are monopol pe Moldova şi pe Oltenia, o să vă demonstrăm după locale că acest monopol nu mai există", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă. 

Copreşedintele PNL a spus că liberalii vor lupta până în ultima secundă să câştige alegerile. "Eu spun că ne batem pe tot terenul cu PSD, umăr la umăr, în ciuda unor mizerii de manipulări pe care le-aţi văzut la nivel public, prin analizele pe care PSD-ul le mai aruncă pe piaţă, dar această manipulare noi am văzut-o în fiecare campanie electorală. Vom lupta până în ultima secundă să câştigăm aceste alegeri şi ne luptăm pornind de la premisa că va exista un tur de alegeri. Nu ne facem calculul în acest moment decât pe legislaţia prezentă", a completat Gorghiu. 

Ea a opinat că, în cazul organizării localelor într-un singur tur de scrutin, partidele noi nu au nicio şansă. "Partidele noi ar fi avantajate de un al doilea tur de alegeri. Într-un singur tur, partidele noi nu au niciun fel de şansă să câştige aceste alegeri", a spus copreşedintele PNL. 

Potrivit lui Gorghiu, celorlalte partide le este teamă de organizarea alegerilor în două tururi. "Apropo de două tururi. Le e atât de frică de al doilea tur de scrutin, încât Tăriceanu, care este valetul domnului Dragnea şi valetul PSD-ului, a mai prelungit cu încă 30 de zile raportul ... (...) Cât să-l ducă după alegeri. Însă, momentul adevărului va fi luni. Începe judecata pe două tururi de alegeri, procedură pe care PNL a iniţiat-o. Sper ca în foarte scurt timp să avem din partea instanţei de judecată un deznodământ, în sensul trimiterii excepţiei de neconstituţionalitate pe un singur tur de alegeri la Curtea Constituţională. Şi să decidă Curtea Constituţională dacă noţiunea pe care o ştiţi din Constituţie, majoritate, adică 50% plus unu, este cea care trebuie să se aplice pentru alegerea în mod legitim şi reprezentativ a primarilor sau nu", a conchis Alina Gorghiu. 

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a criticat faptul că a fost prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere publică a proiectului de lege depus de liberali în acest sens la Parlament. 

"Legea pe care PNL a depus-o în Parlamentul României şi care acum stă la Senatul României, a fost distribuită în toamnă la comisiile de specialitate. Acum, în anul ăsta, (...) trebuia să intre în plen. Au inventat o nouă comisie, au creat o nouă comisie, comisia pentru constituţionalitate şi nu ştiu cum, şi-au dat-o şi acelei comisii spre dezbatere. Şi fiindcă tot nu era suficient şi trebuiau să o bage în plen, au prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere publică", a susţinut Atanasiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.