Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu s-a dezlănțuit: Mandatul conducerii ANRE a fost unul catastrofal

Facebook
Alina Gorghiu

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu (PNL) afirmă că „tăcerea vinovată” a conducerii ANRE i-a costat enorm pe români și spune că este foarte bine că se termină mandatul conducerii ANRE, pentru că „a fost unul catastrofal”.

„Slavă cerului că se termină (mandatul conducerii ANRE în octombrie - n.r.), că a fost catastrofal mandatul actualei conduceri a ANRE. Fără niciun fel de exagerare, tăcerea lor vinovată din toate aceste luni ne-a costat enorm. Este actorul care trebuia să fie cel mai atent la piața energiei și să vină cu soluții. Din păcate, la final și-a manifestat prezența, n-aș spune neapărat interesul, participând la acel comitet interguvernamental (interministerial - n.r.), pe care premierul Ciucă l-a organizat și au venit cu această ordonanță, astfel încât să avem un teren legislativ predictibil”, spune Alina Gorghiu.

Ea admite că motivul pentrui care va fi schimbată conducerea ANRE este că i se termină mandatul. „Mai e o lună până la finalizarea mandatului conducerii ANRE, pe care PSD și-a asumat-o. Domnul Chiriță e colegul de la PSD, susținut de PSD și menajat în această perioadă. Aș fi preferat să fie pus mai mult la muncă în beneficiul consumatorilor casnici, al firmelor care au avut mari probleme, însă tot răul spre bine - se termină mandatul conducerii ANRE și îmi doresc tare mult să văd specialiști acolo care să fie implicați activ în rezolvarea problemelor”, adaugă Gorghiu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, amintește că mandatul conducerii ANRE se termină în octombrie și susține că „nu a fost niciun scandal”, în replică la declarațiile lui Rareș Bogdan: „Suntem oameni responsabili și serioși, totuși, sau vorbim ca să vorbim?”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac dur la ANRE, vineri, după ce instituția a transmis că ordonanța de plafonare a prețurilor poate scoate de pe piață unii furnizori de energie: „Subminează statul român, domnul Chiriță (președintele ANRE - n.r.) se joacă cu focul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.