Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu se laudă că a reușit demiterea unui inspector școlar profesionist pe baza unor acuzații neverificate

Facebook
Alina Gorghiu

„Inspectoarea de la Argeș a fost demisă. Îi mulțumesc public domnului ministru Cîmpeanu pentru că a reacționat prompt. Politica și educația fac casă bună dacă se fac în avantajul elevilor. Nu folosind elevii. Sunt sigură că e o lecție pe care o vor înțelege mulți. Succes viitorului inspector școlar din Argeș! #RomaniiTrebuieSaStie”

Este ultima postare publicată de senatorul PNL Alina Gorghiu pe contul său de Facebook. După ce a pierdut alegerile interne într-un fief controlat de ea, Gorghiu și-a argumentat înfrângerea, normal, cu eterna temă: alegerile au fost fraudate. Țap ispășitor a fost aleasă o doamnă, pe numele ei Elena Liliana Murguleț, inspector școlar general în județul Argeș, căruia senatorul PNL i-a adus acuzațiile că „a adus politicul în școală și elevii în politică”, cerând totodată să fie demisă de urgență. În fond, ce zice echipa pierzătoare de la PNL Pitești este că doamna inspector ar fi înscris pe convocator elevi care ar fi votat candidatul susținut de Ludovic Orban.

Războiul politic nu trebuie să aibă repercusiuni asupra vieții noastre de zi cu zi.

Acest caz este unul strigător la cer cel puțin din două motive. În primul rând pentru că ministrul Educației ia act de solicitările unui senator, fără ca acesta să facă vreo verificare prealabilă. În fond și la urma urmei, doamna inspector general școlar Elena Liliana Murguleț este acoperită de prezumția de nevinovăție. Niciun organism nu s-a pronunțat oficial cu vreo decizie prin care să se arate că acuzațiile doamnei Gorghiu sunt adevărate. Iar acest lucru îl poate confirma însăși marele avocat Alina Gorghiu. Cu toate că nici organismele din interiorul PNL, cum ar fi Curtea de arbitraj, și nici vreo instanță legală nu îi dau dreptate oficial doamnei senator, ministrul demite un inspector. Asta ridică foarte multe semne de întrebare privitor la obiectivitatea soluționării acestei crize.

În al doilea rând, este complet nedrept să execuți un profesionist al sistemului fără măcar să îl supui unei examinări. Această abordare exclusiv politică generează instabilitate în sistem, iar cei care într-adevăr au capacitatea de a face ceva pentru reformarea statului român vor evita în continuare să se implice. De ce? Pentru că sunt conștienți, iar acum au și faptele doveditoare!, că într-o zi, un personaj incompetent, dar cu grade politice, precum Alina Gorghiu, are forța să te arunce din sistem ca pe un lucru.

În fine, decizia de demitere a doamnei Murguleț contravine multor principii democratice și liberale pe care tocmai liberalii le invocă sus și tare. Aceste execuții de tip mafiot care implică senatori, miniștri, ne demonstrează încă odată că mare parte din statul român nu a înțeles nimic din tot ce promovează democrațiile de tip occidental, principii de bază la care românii au achiesat prin vărsare de sânge în 1989.

Un război în interiorul partidului de guvernământ care a început să ne afecteze direct pe noi toți. Gorghiu și compania se laudă sfidător că au reușit să înlăture dintr-o poziție cheie un om profesionist care punea bazele unui sistem funcțional de care se bucurau toți copiii argeșenilor doar pentru că ei nu au reușit să se impună în alegerile din interiorul partidului. Astfel de gesturi ar trebui să înceteze de îndată, iar oamenii care promovează o astfel de cutumă ar trebui să părăsească de urgență scena politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.