Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi, ipoteză interesantă: Se va căuta un compromis care să permită ofensivei ucrainene să aibă impact, dar să rămână pe teritoriul Ucrainei

magnanews.ro
alina mungiu pippidi

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a analizat ultimele evenimente legate de războiul din Ucraina, printre care aprovizionarea cu armament, dar și noile vizite efectuate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în străinătate.

„Ucraina vrea mai multe arme și mai ales vrea celebrele avioane pentru că această contraofensivă trebuie să fie decisivă. Ucraina și-a mobilizat mulți oameni în plus, are 50.000 de trupe noi, cu toate astea are o armată de oameni obosiți de luptă care luptă deja de mai bine de un an și nu mai are de unde să mobilizeze alți oameni. Cine putea fi mobilizat și cine voia să lupte și cine are înclinație să lupte s-a cam epuizat. Întrebarea este cât poți să faci din trupele astea pe care le-ai mobilizat acum. Ca să ajuți trupele astea îți trebuie un efect foarte mare, el vrea mai multe arme. Înțeleg că și planuri au fost mai multe. Era nevoie să se discute aceste planuri ale lui”, a spus Alina Mungiu-Pippidi duminică seara în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, difuzată de postul B1 TV.

Alina Mungiu-Pippidi a mai precizat că pe lângă nevoia de arme, vizita lui Zelenski are și o miză strategică

„Am fost convinsă de la început că Macron nu va fi de acord cu planurile mai ofensive, de exemplu să fie date lovituri pe teritoriul Rusiei pentru că a existat întotdeauna în Franța și Germania o reticență mai mare în a provoca Rusia. Se va căuta un compromis care să permită ofensivei ucrainene să aibă impact dar în același timp să rămână pe teritoriul Ucrainei. Unde se va ajunge? Asta nu știm să spunem, nici cât e de iminentă contraofensiva. Ce sper este că a fost mai mult decât doar un tur de a căpăta arme și că a fost și un tur strategic. Crește nerăbdarea de a vedea luminița de la capătul tunelului, ceea ce nu înseamnă că cineva vrea pace imediat, dar lumea vrea să știe care e intervalul de timp, alternativele, care este scenariul realist pe care îl considerăm scenariul în care vom obține pacea”, a concluzionat Pippidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.