Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi intervine în forță în ziua marelui anunț: 'LCK trebuie să stea pînă la finele mandatului'. Avertismentul transmis PSD-ului

jurnalistii.ro
Alina Mungiu Pippidi

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a comentat într-un amplu editorial scandalul de pe scena publică în care este implicat DNA, ca urmare a apariţiei în spaţiul public al unor înregistrări cu procurori din DNA Prahova în care aceştia discută despre probe care trebuie depuse la dosarele penale.

Această numeşte PSD un partid "autist" pentru că insistă să o revoce pe Kovesi din fruntea DNA, deşi chiar ea a arătat public că această decizie ar fi una greşit,ă pentru că ar afecta decisiv instituţia şi lupta anticorupţie.

În schimb, Mungiu Pippidi precizează că în urma scandalului e clar procurorul-şef al DNA Prahova, Lucian Onea, trebuie suspendat, iar Kovesi nu mai poate avea încă un mandat pentru că este responsabilă pentru ce s-a întâmplat.

Variantele lui Tudorel Toader: Cele trei scenarii pentru anunţul despre Kovesi/ ANALIZĂ

"PSD e autist cînd tot vrea să o revoce pe Kovesi după ce mă aude spunînd că LCK trebuie să stea pînă la finele mandatului, pentru că în lume nu există plecare din timpul manadatului a unui șef de agenție anticorupție care să nu se reflecte negativ asupra țării, chiar dacă eu (care cred că aud și argumentele PSD, și văd și dovezile altora), sunt de acord că Onea trebuie suspendat, că l-au înregistrat mafioții, și că LCK nu ar mai trebui să servească un mandat din cauză că are o răspundere, deși nici pe departe exclusivă, în politizarea treptată a anticorupției la noi", scrie Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial semnat în "România Curată".

Pornind de la faptul că actualul premier al României, Viorica Dăncilă, i-a catalogat drept „autişti" pe cei care au criticat Romania la Bruxelles, Pippidi a identificat și o serie de momente în care "PSD a dat dovadă de autism". Însă, politologul explică sensul în care a folosit acest termen afirmă că nu are nicio conotaţie negativă privind persoanele cu această afecţiune.

"Termenul de autism e folosit aici în sens figurat, cu referire la acea stare patologică de rupere de realitate şi incapacitate de a recepta semnale externe, dar aplicat la o organizație. El poate fi aplicat și la persoane, sau la grupuri, fără ca asta să reflecte negativ asupra indivizilor care se confruntă cu o formă sau alta de autism clinic", explică Alina Mungiu-Pippidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.