Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi reacționează după numirea lui Dăncilă în funcția de premier: 'Partea obscură a statului a primit o lovitură zdrobitoare'

jurnalistii.ro
Alina Mungiu Pippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi a declarat joi în cadrul emisiunii ”Talk B1” că prin numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier, serviciile au încasat o lovitură de proporții.

”Serviciile obscure secrete, pe care eu nu vreau să le identific complet cu SRI, ați văzut că domnul Dragnea s-a grăbit să denunțe SPP. 
SRI-ul e foarte rău până e foarte bun, adică până în controlăm noi și am observat că politicienii vor să nu-și piardă favorurile SRI și de fiecare dată când încep să vorbească despre statul paralel, ceva mai târziu încep să spună că, de fapt, nu e clar cine e în el și că SRI e bun și Hellvig, mai ales, e foarte bun”, a spus Pippidi, la B1 Tv.

ULTIMA ORĂ - Doi oameni de afaceri, audiați de procurorii DNA într-un dosar controversat

Întrebată dacă partea obscură a statului avut vreo implicare în numirea noului premier, Pippidi a răspuns: ”Eu cred că de data asta au suferit o înfrângere zdobitoare și asta este partea bună a evenimentelor din această săptămână. Partea bună este că partea obscură a statului a luat-o foarte tare. Că au câștigat niște baroni locali corupți din PSD, ăia au câștigat, dar hai să fim serioși, ăia concurau între ei. Tudose, conferențiarul SRI a pierdut și susținătorul său, baronul de Vrancea, Marian Oprișan. Asta este ce trebuie să regretăm noi? Hai să fim serioși! Toată chestia a fost o înscenare. Fraieri sunt cei care s-au lăsat ademeniți să creadă că victoria lui Tudose e victoria statului de drept. (...) Nu cred că a venit ăla din Japonia să-l vadă că e vreun campion al integrității domnul Tudose”.

De asemenea, întrebată ce au câștigat românii din schimbările din ultimele zile de pe scena politică, aceasta a răspuns: ”Noi am câștigat cum suntem noi. Noi suntem țara în care PSD și aliații lor liberali, sub diferite nume, (...) ăsta este Parlamentul pe care l-am ales, e al nostru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.