Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alkesh Shah,strateg de active digitale la Bank of America: Solana ar putea deveni 'Visa of crypto'

zf.ro
solana criptomonede

Strategistul de active digitale de la Bank of America, Alkesh Shah, a prezis că concurentul Ethereum Solana ar putea deveni „Viza ecosistemului de active digitale” într-o notă de cercetare din 11 ianuarie.

Rețeaua Solana a fost lansată în 2020 și de atunci a devenit a cincea cea mai mare criptomonedă, cu o capitalizare de piață de 47 de miliarde de dolari. Cu un ordin de mărime mai rapid decât Ethereum, a fost folosit pentru a deconta peste 50 de miliarde de tranzacții și pentru a bate peste 5,7 milioane de jetoane nefungibile (NFT), conform cointelegraph.com

Criticii susțin totuși că viteza acesteia vine cu prețul descentralizării și al fiabilității, dar Shah crede că beneficiile depășesc dezavantajele:

„Abilitatea sa de a oferi un randament ridicat, costuri reduse și ușurință de utilizare creează un blockchain optimizat pentru cazurile de utilizare ale consumatorilor, cum ar fi microplăți, DeFi, NFT, rețele descentralizate (Web3) și jocuri.”

El a continuat sugerând că Solana ia o parte din cota de piață a Ethereum datorită taxelor sale scăzute, ușurinței de utilizare și scalabilității, în timp ce Ethereum ar putea fi retrogradat în „cazuri de utilizare de mare valoare pentru tranzacții și identitate, stocare și lanț de aprovizionare”, a scris. Shah, după cum este citat de Business Insider

„Ethereum acordă prioritate descentralizării și securității, dar în detrimentul scalabilității, ceea ce a dus la perioade de congestionare a rețelei și taxe de tranzacție care sunt uneori mai mari decât valoarea tranzacției trimise.”

Visa procesează în medie 1.700 de tranzacții pe secundă (TPS), dar rețeaua poate gestiona, teoretic, cel puțin 24.000 de TPS. Ethereum gestionează în prezent aproximativ 12 TPS pe rețea principală (mai mult pe stratul doi), în timp ce Solana se mândrește cu o limită teoretică de 65.000 TPS.

Shah admite că „Solana acordă prioritate scalabilității, dar un blockchain relativ mai puțin descentralizat și mai sigur are compromisuri, ilustrate de câteva probleme de performanță a rețelei de la început”.

Solana s-a confruntat cu probleme de performanță a rețelei mai mult decât echitabil în ultimele luni, cum ar fi probleme de retragere confirmate cel mai recent de Binance pe 12 ianuarie, rapoarte de performanță întârziată pe rețelele sociale pe 7 ianuarie și ceea ce părea a fi un atac DDos din ianuarie. 5 , deși Solana a negat că acesta a fost cazul.

Înrudit: Schimbul descentralizat și scalabil folosește Solana pentru o experiență îmbunătățită a comerciantului

Acest lucru a venit la mai puțin de o lună după un atac anterior din 10 decembrie , cu rapoarte de congestie a rețelei cauzată de boting în masă asociate cu o ofertă inițială Dec (IDO) pe platforma de schimb descentralizată bazată pe Solana, Raydium .

Într-un interviu acordat Cointelegraph pe 22 decembrie, Austin Federa, șeful de comunicații la Solana Labs, a declarat că dezvoltatorii lucrează în prezent pentru a rezolva problemele rețelei, în special în ceea ce privește îmbunătățirea contorizării tranzacțiilor.

„Timpul de rulare al Solanei este un design nou. Nu folosește EVM [Ethereum Virtual Machine] și s-au făcut o mulțime de inovații pentru a se asigura că utilizatorii au cele mai ieftine taxe posibile, dar mai este de făcut în timpul rulării.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.