Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Allianz se aşteaptă la cereri de despăgubiri de peste 500 de milioane de euro, după inundaţiile catastrofale din vestul Germaniei

dw.com
inundatii germania 2021

Compania germană de asigurări Allianz SE a anunţat marţi că se aşteaptă la cereri de despăgubiri de peste 500 de milioane de euro (589 milioane de dolari) în urma furtunii Bernd, care a provocat luna aceasta inundaţii catastrofale în vestul Germaniei, transmite Reuters.

Este prima estimare a celui mai mare asigurător german privind despăgubirile, în condiţiile în care, în zonele afectate, drumurile, podurile, căile ferate şi alte infrastructuri au fost distruse, ceea ce a făcut ca inspectarea şi comunicarea pagubelor să fie în continuare dificilă, potrivit agerpres.ro.

Săptămâna trecută, Asociaţia Asigurătorilor Germani (GDV) a estimat că inundaţiile din vestul Germaniei îi vor costa pe asigurători până la cinci miliarde de euro. GDV subliniază că aproape toţi locuitorii locuinţelor individuale şi locuinţelor colective din Germania sunt protejaţi faţă de riscul de furtună şi grindină, însă doar 46% sunt protejaţi faţă de alte riscuri naturale precum ploile puternice şi inundaţiile.

Precedentele despăgubiri considerabile pentru daune asigurate au fost înregistrate în august 2002 şi s-au cifrat la 4,65 miliarde de euro, după ce râul Elba, din estul Germaniei, şi-a ieşit din matcă, ca urmare a furtunilor violente care au afectat atunci întreaga Europă Centrală.

Allianz a informat că a primit deja cereri de despăgubiri pentru aproximativ 10.000 de locuinţe şi 3.000 de vehicule, dar se aşteaptă în total la 30.000 de cereri pentru locuinţe şi 5.000 pentru vehicule.

Allianz a anunţat că are 230 de experţi în despăgubiri în zonele afectate, pentru a evalua pagubele.

Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.